Новини

Атовці передали госпіталю у Винниках комп’ютерний електроенцефалограф, бо держава такою технікою не забезпечує

У середу, 15 січня, атовці – представники ГО «Українська спілка учасників АТО»  і Міжнародного благодійного фонду «Вірні Україні»  передали  Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи, що у Винниках, комп’ютерний електроенцефалограф і програмне забезпечення до нього. Вартість благодійного подарунка – дев’яносто вісім тисяч дев’ятсот п’ятдесят гривень.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Винниківський вісник”, апарат необхідний для пацієнтів, які перенесли черепно-мозкові травми. Держава такою технікою наразі не забезпечує.

«Учасники АТО, які в нас лікуються, потребують сучасних методів діагностики. Такого апарату нам вкрай бракувало. Він буде працювати на повну потужність. Завдяки його придбанню ГО «Українська спілка учасників АТО» і МБФ «Вірні Україні», за що їм щиро дякуємо, не потрібно буде скеровувати пацієнтів у діагностичний центр до Львова», – зазначив директор госпіталю Максим Прикупенко.

Про можливості використання комп’ютерного електроенцефалографа розповіли завідувачка поліклініки Ольга Максимович і лікар функціональної діагностики Ірина Фостик.

Чому небайдужі атовці придбали саме цей апарат пояснив Сергій Лейченков: «До нас із проханням допомогти знайти меценатів для купівлі апарату звернувся заступник директора госпіталю з медичної частини Роман Середич. Спочатку ми самі не вірили, що вдасться зібрати таку велику суму. Почали з вересня. За цих кілька місяців ми знайшли благодійників і самі долучилися. Потрібні кошти зібрали, електроенцефалограф придбали та передали його в госпіталь. Дякуємо всім небайдужим людям, які допмогли фінансово, щоб ми змогли його купити».

Представники двох організацій, які приїхали передати електроенцефалограф, зокрема й винниківчанин Олег Янда, розповіли, що лікувалися в госпіталі і знають, що тут допомагають сотням учасників АТО, тому активно шукали меценатів, щоб зробити корисну справу.

Комп’ютерний електроенцефалограф запрацює відразу ж, як налаштують програмне забезпечення.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

6 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

6 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

7 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

10 години тому