15 років ув’язнення отримали ще четверо учасників нзф рф

Новини 01 Червня, 2024 14

Прокурор в суді довів, що мешканці Луганська та житель Донеччини у 2022 році добровільно перейшли на бік ворога

За публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури чотирьох громадян України визнано винними у державній зраді, участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Їм призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна кожному.

Прокурор в суді довів, що мешканці Луганська та житель Донеччини у 2022 році добровільно перейшли на бік ворога. Вони вступили до незаконних збройних формувань «народної міліції» терористичних організацій «лнр» та «днр».

Чоловіки проходили службу у військових формуваннях, які входять до складу зс рф. Їх було зараховано на посади командира взводу, кулеметника, стрільця та гранатометника.

Обвинувачені пройшли повноцінну військову підготовку та здобули навички користування зброєю, опанували тактику ведення бою, здійснення штурму, наступу, відступу.

Командир взводу в ході війни був відповідальний за безпеку місць дислокації армії рф та виконував накази та розпорядження військового керівництва, які в подальшому доводив підпорядкованому йому особовому складу.

В обов’язки кулеметника, стрільця та гранатометника входило охорона місць перебування військовослужбовців країни-окупанта, їх складів боєприпасів, караул території, а також облаштування та укріплення вогневих позиції зс рф для ведення бою. Окрім того, – забезпечення особового складу продуктами харчування, питною водою та евакуювання поранених військовослужбовців держави-агресора.

З початку повномасштабного вторгнення воювали у населених пунктах Донецької, Херсонської, Запорізької, Луганської та Харківської областей.

Їх діяльність була припинена у зв’язку із затриманням Силами оборони України.

Досудове та спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Коментарі

Позначки: ,