Ми переможемо

Обмеження права керування автомобілем для чоловіків – це порушення Конституції, – Гончаренко

Отже, Комітет національної безпеки та оборони підготував остаточний варіант мобілізаційного законопроєкту до другого читання.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко, пише Четверта студія.

Основні положення:

🔹Залишається норма про право на демобілізацію людей з інвалідністю. Давно добивався цього і буду відстоювати у залі голосування. 

🔹Демобілізація у зв’язку із звільненням з полону (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу). Теж давно треба було приймати.

🔹Визнані обмежено придатними зобовʼязані будуть повторно прийти переогляд протягом 12 місяців. 

🔹Військовослужбовці у разі укладення першого контракту мають право на компенсацію 50 відсотків від першого внеску за кредитом, забезпеченим предметом іпотеки. Це дуже правильна норма.

🔹Ті, хто отримав 2-3 групу інвалідності після 24 лютого 2022 року (окрім військовослужбовців) підлягають повторному медичному огляду для визначення придатності до служби. 

🔻ВСІМ військовослужбовцям хочуть виплачувати щомісячну винагороду за особливості проходження служби у розмірі 10 тисяч гривень.

❗️вибачте, але це такий собі подарунок військовим, коли вже рік військові чекають повернення 30 тисяч. Дають, по суті, в обмін на повну неможливість звільнятися зі служби.

🔹70 тисяч гривень щомісячних виплат тим, хто бере участь у бойових діях «на нулі-нулі», і виконує завдання з контрнаступу, контратаки аж до ротного опорного пункту включно, а також на території противника.

🔻Обмеження консульських послуг для чоловіків від 18 до 60 років без військово-облікових документів.   

🔻Обмеження на керування транспортними засобами чоловікам відповідного віку за вимогою ТЦК. Порушення Конституції? Ні, не чули. 

Закон вступає в силу через місяць після прийняття, за цей час уряд має підготувати всі нормативні документи. 

Нагадаю, що цей законопроєкт розглядався в Комітеті два місяці!! Для того, щоб взагалі прибрати ключові норми, зокрема, і демобілізацію.

Коментарі

Олег Довганик