Вибори-2020

Львівська журналіст та волонтер закликала не продаватись під час місцевих виборів

Напередодні місцевих виборів в Україні не можна продаватись ані дорого, ані дешево.

Про це під час відзначення Дня захисника України у Львові біля пам’ятника Тарасу Шевченку заявила журналіст, волонтер, матір бійця АТО/ООС Ксенія Клим, пише Четверта студія.

Вона також наголосила, що завдяки захисникам ми живемо сьогодні у безпеці.

«“Привіт, мамо, у нас все добре” – це ті слова, які приходять тобі на телефон. Ти притискаєш їх до серця і радієш, що написав син зі Сходу. Так склалось: не могли сидіти вдома від початку війни, їздилось на передову і бачили, що означає оте “добре”. Це – сирі окопи, це чай з сирої, але гарячої води, бо при температурі -30 градусів її не реально закип’ятити. Це – борщ без сметани, без м’яса.. Це – поранення, які ти ховаєш від своїх побратимів, щоб їх не розчарувати. Мені важко говорити, бо таких, як я і мій син – тисячі, десятки тисяч. Вони пройшли війну, на яку ніхто не сподівався. Ніхто не міг подумати, що до рук справді доведеться взяти зброю. Ще у 2014 році я себе тішила тим, що буду робити все, щоб моїй дитині не довелось воювати”, – розповідає Ксеня Клим.

Журналіст та волонтер наголосила, що 30 років тому потужній українській силі – НРУ – вдалось змінити хід нашої історії.

«Я вірю, що як і 30 років тому потужна політична сила – Народний Рух України – змогла змінити нашу історію, так ми і сьогодні повинні порвати зі всім, що тягне нас до “радянщини”. Як мама, як волонтерка, я благаю усім нам триматись разом. І напередодні 25 жовтня не продаваймось ні дорого, ні дешево. Пам’ятаймо про тих хлопців і дівчат, які тримають для нас небо там, на Сході України. Я рада, що сьогодні по місту ходять щасливі люди, це завдяки нашим захисникам. Я прошу, щоб ми відповідально поставились до того, куди будуть повертатись з війни наші хлопці і дівчата. Їм там, напевно, набагато простіше, бо там є “чорне” і “біле”. А у нас тут “затисалось” так багато різних кольорів, які насправді є гнилими і життя у них не має”, – підкреслила волонтер.

Ксенія Клим також закликала усіх не робити безвідповідальний вибір, щоб потім не довелось усім разом взятись і плакати у кутку.

“Пам’ятаймо: “Плач свободи ще не дав нікому, а хто борець – той здобуває світ”», – зазначила журналіст.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

9 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

11 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

11 години тому

На Львівщині конфіскували землю у громадянина рф

Конфіскація земельних ділянок у громадянина рф – на Самбірщині прокуратура продовжує через суд повертати майно…

11 години тому