Вибори-2020

Комунальні підприємства у Львові знову стануть беззбитковими, – Синютка

У Львівській міській раді буде скорочено апарат чиновників адміністрації міського голови. 

Про це на прес-конференції у Львові повідомив народний депутат від “Європейської Солідарності”, кандидат на посаду мера Львова Олег Синютка, пише Четверта студія.

“На жаль, є і інша сторона Львова. Інтенсивний розвиток нашого міста практично вичерпується. Незважаючи на величезні фінансові ресурси, які зосереджені у місцевому бюджеті міста Львова, ми добігаємо до жахливого кінця. Без застосування технологій та модерної системи управління, ми просто далі не зможемо рухатись. Ми можемо зупинитись та перетворити наш рух вперед у стагнацію. Ми сьогодні дуже чітко бачимо, що проблема руху Львова вперед набуває системного характеру. Проблеми стають видимі і їх можна побачити у процесі управління містом”, – наголосив Синютка.

Нардеп повідомив, що взяв цифри статистики із відкритих офіційних джерел.

“Наші сусіди – поляки, стартові можливості яких були нічим не кращі від стартових можливостей Львова і України, продемонстрували надзвичайну динаміку вперед. І ця динаміка і рух були забезпечені зміною системи управління. Не просто передачею функцій і коштів на базовий рівень, а застосування системних рішень в управлінні містом”, – наголосив Синютка.

Для порівняння цифр взято статистику міста Львів міського голови Садового і міст з Варшави, Кракова та Вроцлава.

“Це міста, які точно можна порівнювати з Львовом”, – наголосив Синютка.

Він розповів, що на сьогодні ми бачимо, що левова частка доходів, які потрапляють у міський бюджет – насправді залишаються у кишенях чиновників. Тобто реалізується принцип, який частково міським головою взято під час попередніх виборчих компаній, а сьогодні він виглядає: “Свій до свого по чуже”.

І, більше цього, цей принцип сьогодні перетворюється у гасло “Підтримай своїх”.

“”Свої” – це ті, які працюють разом з міським головою у мерії міста Львова. У жодному європейському місті міський голова не має 7 заступників. Зарплата міського голови Львова дорівнює заробітній платі міського голови Варшави, але бюджет Варшави – у 15 разів більший за бюджет Львова. Чи має право сьогоднішня влада так обдаровувати близьких до себе чиновників, всупереч реальному розвитку міста? Принципи управління містом у моїх підходах будуть діаметрально протилежні. Ми припинимо сьогоднішні дії влади, які формуються як виплати захмарних премій виключно для “своїх””, – зазначає Синютка.

Він додає, що сьогодні всі 7 заступників Садового отримують не тільки заробітні плати, які у 10 разів перевищують заплати у промисловості, а ще отримують матеріальні допомоги на вирішення соціально-побутових проблем.

“Сьогодні міська влада залізла у гаманці львів’ян. Влада в умовах економічної кризи, яка посилена епідемією коронавірусу, дбає лише про себе та про добробут власних родин”, – підкреслив Синютка.

Він розповів, як буде змінюватись управління при міському голові Синютці: “Я хочу запропонувати абсолютно нові принципи формування заробітних плат у міській владі. Звичайно, у мерії потрібні добрі заробітні плати, але не може заступник міського голови отримувати премію в 200 тисяч гривень, якщо двірник отримує 3-4 тисячі гривень. Не можуть бути заробітні плати чиновників Львівської міської ради у річному еквіваленті перевищувати середню зарплату по промисловості”.

“По-перше, після моєї перемоги на виборах ми скоротимо апарат адміністрації міського голови. Ми вважаємо, що суттєве скорочення чиновників, які працюють і не приносять жодної користі не буде критичним для міста. По-друге, скоротиться кількість заступників міського голови. Такої кількості заступників як у Садового, немає у жодному з наших міст-партнерів, які розташовані на території республіки Польща. Тому у моїй команді будуть працювати лише 4 заступники: з фінансово-економічних питань, з питань містобудування та архітектури, з питань житлово-комунального господарства та з питань гуманітарної політики. Міський голова сконцентрує на собі відповідальність на стратегії розвитку міста. По-друге, новий міський голова візьметься за залучення інвестицій. Питання створення нових робочих місць – це базове питання, яке повинно бути вирішеним у Львові”, – розповів Синютка.

Кандидат на посаду мера Львова зазначив, що зарплата міського голови і його заступників буде формуватись прозоро та за принципом розумної справедливості та доцільності.

“І точно заробітна плата перших осіб у місті не буде перевищувати у десяток разів середню заробітну плату. Заробітна плата буде повернута у те русло, яке відповідає практиці європейських країн. Зарплата буде відповідати двом ключовим критеріям: по-перше, можливостям бюджету міста, а по-друге, реальним виконанням обсягу робіт і тим завдань, які стоять перед кожним працівником адміністрації. Преміюватись будуть за результатами роботи: за ініціативність та за креативність. Соціальну допомогу будуть отримувати ті працівники, хто справді цього потребує”, – повідомив Олег Синютка.

Він додав: “Я переконаний, нам треба повернутись до програми, яка відкриє двері міської влади для молодих та креативних людей. Ми обов’язково повернемо програму “Реалізуй себе у владі”. І молоді люди матимуть можливість для розвитку свого потенціалу, свої ідей та кар’єрного росту”.

“Львівські комунальні підприємства, які сьогодні посаджені на дотаційну голку і через які розподіляється левова частка бюджету, стануть беззбитковими. Врешті-решт, система управління містом набуде європейських рис: це буде чітка система, яка базується на досягненнях кінцевого результату. І цей кінцевий результат будуть визначати львів’яни. Ключове питання – це творення міста, яке комфортне для його мешканців. Основна мета – створити місто, в якому хочеться жити, про яке хочеться мріяти і разом з яким хочеться будувати свої плани на майбутнє”, – наголосив Олег Синютка.

Прес-конференція Олега Синютки ,фото 4studio
Прес-конференція Олега Синютки ,фото 4studio
Прес-конференція Олега Синютки ,фото 4studio
Прес-конференція Олега Синютки ,фото 4studio
Прес-конференція Олега Синютки ,фото 4studio
Прес-конференція Олега Синютки ,фото 4studio
Прес-конференція Олега Синютки ,фото 4studio
Прес-конференція Олега Синютки ,фото 4studio
Прес-конференція Олега Синютки ,фото 4studio

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

11 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

12 години тому