Коронавірус

В МЗС прогнозують три великі хвилі евакуації українців з-за кордону

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прогнозує три великі хвилі евакуації українців з-за кордону, зокрема й через імовірну економічну рецесію в Європі.

Як пише «Четверта студія»   про це дипломат заявив виданню Бабель.

Глава відомства вважає, що евакуація триватиме кілька місяців.

«Зараз йде перша — ті, хто реально злякалися і зрозуміли, що треба їхати додому. Є друга, прихована хвиля. Вони думають: «Та це все фігня, треба пересидіти». Буде третя хвиля, коли в країнах Європи почнеться економічна рецесія. Людей почнуть звільняти, і вони поїдуть додому. Тому це не процес, який закінчиться відразу», — наголосив Кулеба.

Міністр розповів, що рішення закрити кордони України були ухвалені під тиском двох факторів. «По-перше, це необхідність контролювати потік людей, а в нас не так вже багато ресурсів. Друге — це синхронізація з дзеркальними заходами, які запровадили сусідні країни. […] Коли закрила кордон Польща, ми теж закрили».

При цьому Кулеба зазначив, що у нього немає точних даних про кількість українців, які були за кордоном: «Не було їх і до кризи — неможливо порахувати всіх, хто виїхав, включно з нелегалами».

  • 23 березня в МЗС повідомили, що за час евакуації до України повернулися 70 137 громадян.

 

  • Громадян України вивезуть з Росії на спеціальному поїзді. Поїзд № 906/905 вирушить за маршрутом Київ — Москва — Київ. Цим же рейсом з України вивезуть громадян Росії.

 

  • Напередодні до Києва прибув потяг «4 столиці» з Латвії. До Києва прибув потяг з евакуйованими з країн Балтії українцями. Пасажирів не випускали понад 4 години, яким евакуювали українців через спалах коронавірусу.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

13 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

14 години тому