Коронавірус

Садовий хоче масово тестувати львів’ян

Мер Львова Андрій Садовий наголосив на необхідності тестування якомога більшої кількості людей для унеможливлення поширення коронавірусу. Також місто очікує на 20 наборів реагентів для проведення ПЛР-тестування, що дозволить зробити орієнтовно 2 тис аналізів. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

«На мою думку, в першу чергу експрес-тестами мають бути забезпечені сімейні лікарі, які виїжджають на виклик, якщо хворий має погане самопочуття, а також всі наші лікарні, куди звертаються люди. Експрес-тести дають результат на 5−7 день захворювання. Сьогодні критично важливо запустити нашу обласну лабораторію. Це одна з найбільш проблемних речей у нашій державі, яку уряд пропустив, що не було централізованої закупівлі реагентів, тест-систем, щоб у кожній області запрацювала лабораторія. Сьогодні тести везуть в Київ і на це витрачається 4−6 днів. Можливо, ці тести, які приїхали вночі, може там є відповідні реагенти для лабораторії, але ми ще не маємо зворотного зв`язку. Ми використали наші міські кошти, кошти благодійників, ми оплатити одній з київських компаній, яка сертифікована, очікуємо з Німеччини тести для нашої лабораторії. Це такий запасний варіант. Також, завдяки зверненню, яке було публічно, по реагентах, по тест-системах, багато людей телефонують зі США, Німеччини та інших країн, але є проблема з часом доставки. Нам треба якомога більше тестувати людей, щоб ми виключали можливість зараження, а люди, які мають симптоми, щоб сиділи вдома”, – сказав Садовий.

Він додав, що вчора мав телефонну розмову з нашим львів`янином, який інфікований, в нього під час хвороби не було суттєвого підвищення температури. Сьогодні він себе нормально почуває. Тому у 80% захворювання проходить як ГРЗ.

“Треба берегти людей старшого віку, тому навіть наші обмеження щодо громадського транспорту і відсутності пільг — це можливість для старших людей зрозуміти, що треба сидіти вдома, навіть є трансляції Літургій по телебаченню — це також опіка над людьми старшого віку. І тут велике прохання до всіх молодих — будьте авторитетами для своїх батьків, дідусів, поясніть їм, бо ми ж не бачимо того коронавірусу”, — прокоментував мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, Львів купує 20 наборів реагентів для проведення ПЛР-тестування, що вистачить на близько 2 тис. осіб. Але цього є недостатньо. Наразі таке тестування роблять лише в Києві. Відтак, мер закликав всіх медиків, фармацевтів, власників чи працівників медлабораторій, науково-дослідних установ, за можливості, допомогти місту з якісними імпортними реагентами.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові оцифрували 150 тисяч цінних історичних документів

Всі справи сформовані в алфавітному порядку назв вулиць станом на 1945 рік та представлені на…

8 години тому

У Львові поліцейському хотіли дати рекордно малий хабар

Хабар поліцейському, зберігання психотропів та крадіжки з супермаркетів – чоловіку винесено вирок

11 години тому

У Львові суд оштрафував священника УПЦ МП

роздавав проросійські книжки

11 години тому

На Львівщині сплатили понад 9 млн грн збору за паркування

Ставка збору та порядок сплати збору до бюджету встановлюються відповідною сільською, селищною, міською радою

11 години тому

Лазановський записав дуетну пісню з військовим

Олександр служив добровольцем у 57-ій бригаді з 2022-го року. Хлопець воював на території Херсонщини, де…

13 години тому