Коронавірус

На Львівщині статистика захворювань на коронавірус не є об’єктивною, – Синютка

Статистика захворювань на коронавірус на Львівщині не є об’єктивною.

Про це у Фейсбуці пише народний депутат від “Європейської Солідарності” Олег Синютка, пише Четверта студія.

“Тестуйте і будьте здорові! “Просте повідомлення для всіх країн, які борються з пандемією: тестуйте, тестуйте, тестуйте”, – написав у своєму твітері голова ВООЗ, доктор Тедрус Адханом Гебрейесус. Сьогодні в Україні лабораторно підтверджено 6592 випадки захворювання на коронавірус. 274 з них на Львівщині. У порівнянні з іншими західними областями ця цифра є невеликою. Проте чи об’єктивна ця статистика? Я переконаний, що ні. І я поясню чому”, – написав Синютка.

Нардеп наголосив, що сьогодні Україна перебуває на останньому місці в Європі по тестуванню COVID-19. На 1 мільйон населення у нас зроблено 1,5 тисячі ПЛР тестів. Для порівняння в Італії — майже 25 тисяч, у Білорусі – 12 тисяч. Вражає, правда? Але ще більше вражає ситуація на Львівщині. Тому що, в нашій області за весь час було проведено 1,5 тисячі тестів. Півтори тисячі на 2,5 мільйони людей. Тобто, 600 на 1 мільйон населення. У 2,5 рази менше, ніж в країні загалом. То про яку об’єктивність ми говоримо?

“Пам’ятаєте амбітні плани Уряду та показушні фейсбучні декларації влади Львова протестувати всіх? Або як президент Зеленський обіцяв привезти з Китаю 10 млн високоточних лабораторних тестів? Натомість ми отримали лише 521 тест-систему ПЛР, розраховану на 50 000 досліджень. На ВСЮ країну! Водночас влада відправляє у неоплачувану відпустку працівників Інституту молекулярної біології НАН, які мали створити вітчизняний тест для виявлення COVID-19. Або як замість збільшення кількості тестів, наша влада розставляє дорогами України блокпости та проводить температурний скрінінг. Я думаю, ні для кого вже не новина, що температура тіла ні підтверджує, ні спростовує зараження коронавірусом”, – йдеться у повідомленні Синютки.

Нардеп від “Європейської Солідарності” вимагає від влади припинити показуху та почати нарешті масово тестувати українців!

“Перестаньте піаритися, а займіться реальною роботою. Адже чим більше буде проведено тестувань, тим більше буде виявлено інфікованих, а чим більше виявлено хворих, тим більше життів ми врятуємо”, – підсумував Синютка.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

На Сихові відбудеться Перший фермерський ярмарок

У неділю, 12 травня, у Львові відбудеться Перший фермерський ярмарок на Сихові на площі перед…

22 години тому