Галерея

У Києві вимагали відставки Шкарлета (ФОТО, ВІДЕО)

Представники студентського самоврядування Національного університету “Києво-Могилянська академія” оголосили безстроковий страйк через відмову міністерства освіти та науки визнавати результати виборів президента академії. У п’ятницю, 4 лютого студенти прийшли до Кабінету міністрів з вимогами відставки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета. 

Про це йдеться в сюжеті “Прямого”, пише Четверта студія.

Зазначається, що під стінами Кабінету міністрів з самого ранку зібралося чимало студентів. Вони мають одну вимогу: відставку Сергія Шкарлета. Також стало відомо, що наказ на повторне проведення виборів президента Києво-Могилянської академії скасували в ніч з 3 на 4 лютого.

У Києві вимагали відставки Шкарлета

У Києві вимагали відставки Шкарлета

У Києві вимагали відставки Шкарлета

Однак ті дії, які вчиняло міністерство освіти та науки щодо університету, спричинили реакцію серед студентства. Крім представників Києво-Могилянської академії тут перебувають представники й інших вишів та навчальних закладів Києва. Адже йдеться не лише про те, що відбувалося саме в академії, а й про інші речі, які наразі турбують студентську молодь.

Також студентів прийшли підтримати й народні депутати України. Зокрема, народний депутат “Європейської Солідарності” Ростислав Павленко звернув увагу на те, що вимоги Сергія Шкарлета провести повторні перевибори є перевищенням повноважень міністра і втручанням в університетську автономію. Крім того, це навіть має призвести до кримінальної відповідальності.

До студентів вийшли представники секретаріату Кабінету міністрів України та запросили делегацію від студентів на зустріч з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Відомо, що студенти мають три вимоги: підписання контракту з переможцем виборів Сергієм Квітом, відставка Сергія Шкарлета та продовження освітньої реформи.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

58 хв. тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

1 годину тому

Комунальне підприємство “Зелене місто” очолив Олександр Єгоров

Найголовніші проекти підприємства “Зелене місто” — будівництво механіко-біологічного комплексу з переробки ТПВ та рекультивація Грибовицького…

1 годину тому