Галерея

Ціни на ялинки у Львові

Цьогоріч одного з основних атрибутів зимових свят – ялинки, ми не побачимо в багатьох містах і містечках нашої країни.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Еспресо.

Українці свідомо відмовляються від прикрашання святкового деревця на головних площах, аби зекономити кошти на електроенергію й використати їх для підтримки ЗСУ. Утім як психологи, так і духівники переконують – не варто позбавляти себе радості у такий складний час. Тим паче, що веселощів і трошки дива з нетерпінням чекають діти.

Ринки Львова пропонують чималий асортимент ялинок на будь-який смак і гаманець.

“Еспресо.Захід” підготував огляд цін, за якими цьогоріч львів’янам продають часточку свята.

Ціни на ялинки у Львові

Ціни на ялинки у Львові

Ціни на ялинки у Львові

Ціни на ялинки у Львові

У Франківському районі на ринку “Княжий” ціна на маленькі ялинки, плетені з хвойних гілок стартує від 100 гривень. Такі ж ялинки, але вистою 80-90 сантиметрів вартують вже від 350 до 500 гривень. А рукотворні дерева, що мають висоту 150 сантиметрів, коштують 800 гривень.

Звичайні карпатські ялинки, висотою понад 2 метри коштують від 1200 до 1400 гривень. Не поступаються ціною українським лісовим красуням, а навпаки випереджають їх, ялинки з Данії. Вони вдвічі дорожчі, але й на вигляд мають чимало відмінностей. Гілки і “голочки” у данських дерев значно товстіші і загалом вони густіші, ніж карпатські. Ціна таких ялинок стартує від 2700 гривень. Привезли їх до Львова з Франківщини, а туди з самої Данії.

Продавці кажуть, що весь товар у них має чіпи. Адже зараз без чіпів не провезли б жодного дерева – перевіряють на кожному блокпості. Дерева з Данії, хоч і дорогі, попитом користуються. Усього за день вдалось продати 8 з десяти.

Карпатські блакитні ялинки – не менш гарні. Їх середня висота 1,5 метра. Вартість стартує від 2500 тисяч гривень. За таку ж, але висотою понад 2 метри доведеться заплатити 4200 гривень.

Доволі часто українці обирають ялинку у горщику, яку після свят можна буде висадити у парку, або на власному подвір’ї, а не просто викинути. Вартість – 1500 тисячі гривень. Придбавши таку ялинку, можна і природу зберегти, і навіть зробити невеличкий внесок у екологію.

Пропонують на ринку також і бюджетні варіанти. Сосну в людський зріст можна придбати за 500 гривень. Не класична ялинка, звісно, але аромат свята точно передасть, а за зекономлені кошти можна придбати яскраві прикраси.

І якщо вже хто вирішив економити, то варто подумати про декоративну ялинку. Її можна придбати один раз і не витрачаєте кошти кожного року. Штучні ялинки коштують від 3,6 тисячі гривень – висотою 180 см. А от за ялинки висотою 230-250 см доведеться віддати 4500-6000 грн.

Luxury ялинки можна купити у торгових центрах – тут зимові красуні стартують від 14 тисяч гривень. Це – декоративні литі ялинки зеленого, блакитного чи білого кольорів. Є також дерева вже повністю прикрашені з барвистими ліхтариками і іграшками. У декорі переважають кулі двох-трьох кольорів і великі квіти з тканини чи пластику. Вартість таких ялинок з іграшками – від 18 тисяч і вище.

Обираючи святкове деревце, пам’ятайте, що вас найбільше будуть тішити передовсім люди, які поруч, і той настрій, який ви створите собі самі.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: ялинка

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

6 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

14 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

14 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

14 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

18 години тому