Галерея

Пам’ять Героїв Крут вшанували у Львові (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Урочистості з нагоди вшанування пам’яті Героїв Крут відбулися сьогодні, 29 січня, на Личаківському цвинтарі у Львові.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОР.

На полі почесних поховань, біля місця вічного спочинку учасника бою під Крутами Ігора Лоського відбулася поминальна панахида за участі громадськості, військових, духовенства, влади, ліцеїстів Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

Також учасники заходу вшанували пам’ять Андрія Лазаренка. «Бій під станцією «Крути» — героїчна сторінка, у якій понад пів тисячі українських вояків, обмежені в зброї та забезпеченні, на чотири дні зупинили просування 5-тисячної більшовицької армії Муравйова.

Наша велика війна, яка триває майже 10 років, є продовженням тієї самої боротьби за незалежність і державність. Дякую всім нашим воїнам, які щодня наближають нашу перемогу. Вклоняємось низько Героям усіх часів, які заплатили життям за нашу свободу», — сказав заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Довідково. Ігор Лоський народився у Любліні (Польща). Був учасником Студентського куреня Армії УНР. Під час бою під Крутами тяжко поранений. Згодом працював у міністерстві закордонних справ УНР, а потім проживав у Львові, досліджував історію та викладав у малій Греко-католицькій семінарії.

Андрій Лазаренко народився у Києві. Участь у бою під Крутами брав 17-річним. Опісля був сотником Армії УНР. Згодом провадив наукову діяльність у Львові, створив школу біологів-генетиків, відомий як науковець світового рівня.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

6 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

14 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

14 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

15 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

18 години тому