Галерея

Біля «Арени Львів» облаштовують перший в Україні перехоплювальний паркінг

На вулиці Стрийській, поруч зі стадіоном «Арена Львів» та іподромом, облаштовують перший в Україні перехоплювальний паркінг (місце для тимчасового тримання авто, аби жителі приміської зони та районів заїжджали в місто-мегаполіс громадським транспортом, не створюючи на дорогах заторів). Мета такого паркінгу — розвантажити вулицю Стрийську, яка постійно у заторах.

Про це повідомив для «ВЗ» заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач, пише Четверта студія.

Ще одне нововведення — водій, який поставить свою машину на цьому паркінгу зможе їхати по Львову громадським транспортом безкоштовно, за спеціальним талоном.

«Львів перший в Україні, тут перехоплювальний паркінг збудують, такого немає ніде, — каже чиновник Ратуші. — Паркінг зведе приватний забудовник житла на вул. Стрийській. Це фірма ТзОВ «ПРОСТІР ПЛЮС».

Згідно з проєктом, паркінг буде розрахований на 1300 місяць, його забудовник передасть в комунальну власність. Ціна за паркування буде соціальною, нижчою, ніж в інших районах міста. Паркінг почнуть зводити вже цього року, завершать за рік-два (це залежатиме від ситуації в державі). Перший етап робіт — це відкриття паркінгу на 300 місяць.

Що передбачає проєкт забудовника?

Перехоплювальний паркінг — соціальна складова забудовника, який погодився на таку умову. У житловому комплексі на Стрийській (поруч зі стадіоном) буде 120 квартир, майже 200 паркомісць (додатково при комплексі), а також сучасний спорткомплекс і відкриті тенісні корти.

«Облаштувати перехоплювальний паркувальний майданчик компанія забудовника обіцяє за власні кошти, — наголошує Зубач. — Це ділянка комунальної власності, тож по завершенні всіх робіт об’єкт залишиться у комунальній власності. У рамках нового паркінгу нам доведеться збільшити кількість автобусів, що їдуть від „Ашану“ в місто. Над цим уже працюють фахівці відділу транспортного планування міської ради».

Любомир Зубач каже, наразі немає кошторису проєкту паркінгу, бо це кошти не міста, а інвестора-забудовника.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

18 години тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

19 години тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

20 години тому