Розведення військ на Донбасі не зможе припинити обстріли, – Забродський

Новини 15 Жовтня, 2019 287
Михайло Забродський

Михайло Забродський

Розведення військ у Золотому і Петрівцях може зупинити постріли, але не гарантує безпеки від гранатометів, мінометів і артилерії.

Про це пише “Четверта студія” посилаючись на заяву депутата фракції “Європейська солідарність”, генерала-лейтенанта Михайла Забродського у ефірі телеканалу “Прямий”.

“Наразі можна говорити лише про відведення одного підрозділу у Станиці Луганській, яке вже відбулося. На жаль, після відведення виявилась купа проблем, про які говорилося раніше. Наразі там неконтрольована “сіра зона” яка була автоматично розширена після відведення військ. Також незрозумілою є ситуація з прапорами – їх то знімають, то піднімають. Зокрема передбачалося, що з боку бойовиків не відбудеться розмінування територій біля Станиці Луганської. Хоча, для налагодження життя на тих територіях треба пожертвувати міно-вибуховими загородженнями, які були встановлені з обох боків”, – зазначив депутат.

Забродський також додав, що розведення військ у Золотому і Петрівському наразі неможливе через тривалі обстріли.
“На жаль, відведення військ задеклароване ще у двох пунктах – у Петрівському й Золотому. Однак, наразі про розведення говорити не можна, оскільки там наразі не той режим вогневого контакту, якщо говорити військовою мовою. Відповідно, немає підстав для розведення військ”, – сказав генерал-лейтенант.

Крім того, Забродський наголосив, що не чекає нічого хорошого від розведення військ.

“Особисто я нічого хорошого від розведення військ не чекаю. Крім одного, розведення військ унеможливлює вогневий контакт на рівні стрілецької зброї. Але, на жаль, ніхто не виключає обстріли на рівні гранатометів, мінометів та артилерію”, – зауважив нардеп.

Коментарі

Позначки: ,