Ми обов’язково повинні зробити висновки з нашої історії, – Синютка

Новини 26 Вересня, 2019 229
Олег Синютка

Олег Синютка

«Ми обов’язково повинні зробити висновки з нашої історії», – Олег Синютка під час відкриття наукової конференції «Депортація в системі злочинів тоталітарного комуністичного режиму».

Сьогодні, 26 вересня, розпочала роботу Міжнародна наукова конференція «Депортації в системі злочинів тоталітарного комуністичного режиму (до 75-х роковин депортації кримських татар та початку депортації українського населення з українських земель в складі Польщі)».

Участь у відкриття взяв народний депутат України Олег Синютка.

«Ми розуміємо причини чому відбувалась депортація і розуміємо інструменти тоталітарного комуністичного режиму, яка застосовувалась для того щоби вирішити українська питання.

Мені видається, що ми до кінця не усвідомили як депортація вплинула на нас українців ХХІ століття.

Ця наукова дискусія, ця аргументація вона є дуже важливою і для українських парламентарів, які сьогодні визначають стратегію розвитку України і для молодих людей, які сьогодні навчаються в університетах, школах.

Вони обов’язково повинні зробити висновки з нашої історії.

Якщо ми не усвідомимо чому саме з нами відбулися ці події трагічні для нашого народу, якщо ми не переосмислимо як вони вплинули на нас, нам буде складно робити правильні дії по відношенню до нашої держави і до стратегії розвитку нашого суспільства», – наголосив під час вітального слова Олег Синютка.

Коментарі

Позначки: ,