Смартфони порушують баланс хімічних речовин у мозку

Здоров'я 06 Грудня, 2017 33

До того ж чекайте низку негативних наслідків, до прикладу, сонливість та тривогу

Учені з Корейського університету вивчили мозок підлітків за допомогою магнітно-резонансної спектроскопії. У дослідженні взяло участь 9 преставників сильної статі і 10 дівчат. Середній вік учасників складав 15,5 років.

Волонтери були залежними від смартфону або планшету. 12 залежних учасників упродовж 9 тижнів відвідували сеанси когнітивно-поведінкової психотерапії. Фахівці з’ясували: у залежних підлітків виявилися підвищеними рівні депресії, тривоги, імпульсивності і важкість безсоння.

До і після когнітивно-поведінкової психотерапії спеціалісти провели магнітно-резонансну спектроскопію. Цей метод застосували також для дослідження мозку контрольної групи. Учені оцінювали співвідношення рівнів гама-аміноолійної кислоти (ГАОК) і Glx (глутамату і глютаміну). ГАОК – гальмівний нейромедіатор, а Glx – збуджуючий.

У добровольців, залежних від смартфону та інтернету до психотерапії у передній частині кори головного мозку було суттєво більще ГАОК щодо Glx. За словами вчених, зростання рівня ГАОК може спричинити низку негативних наслідків, до прикладу, сонливість та тривогу.

Джерело 

 

Коментарі