Від жіночого середовища, яке виховує майбутнє України, залежить як буде розвиватися держава, – Марина Порошенко

Новини 27 Червня, 2019 101

Сьогодні, 27 червня, в межах Форуму місцевого розвитку Голова Українського культурного фонду Марина Порошенко взяла участь у дискусійні панелі «Жінки за розвиток у час конфлікту».

Особливу увагу було скеровано на значення та вплив освіти, в тому числі інклюзивної, на динаміку розвитку усієї держави.

«Освіта має закласти ті підвалини, які дають нам можливість бути конкурентоспроможними на світовому ринку. За даними ЮНЕСКО та ООН перелік тих, які потребують допомоги, складається не лише з дітей з особливими освітніми потребами, це і діти внутрішньо переміщених осіб, це діти, які виховуються в нацменшинах, це діти, які не мають батьків і які виховуються в соціально незахищених сім`ях. Всі вони потребують допомоги. Багатовекторність інклюзивної освіти має охопити дуже великий прошарок українського суспільства. На державному рівні нам вдалось реалізувати адаптацію вже чинного законодавства у сфері інклюзивної освіти, коли були приведені у відповідність закони на всіх рівнях освіти, від дошкільної до вищої. Ми маємо збільшення кількості інклюзивних шкіл. Утричі збільшилась кількість дітей, що долучились до такої освіти. Цей показник зростатиме і надалі,кожна дитина з особливими освітніми потребами повинна займатися за індивідуальним планом розвитку та не відчувати незручностей. Навчальний процес та освітня програма мають адаптуватися під сильні сторони дитини. Кожна дитина повинна отримати максимально ефективну допомогу з боку держави для отримання якісної освіти», – зазначила Марина Порошенко.

Вона також наголосила, на важливості підготовки педагогічного складу, аби кожен викладач міг працювати з дітьми.

«Вчителі зможуть навчати дітей залежно від їх потреб. Це складний і насичений процес, який треба впровадити в українській освітній системі, аби вдосконалити і її зробити конкурентоспроможною, щоб наша школа була універсальною та доступна для усіх. Так ми зможемо побудувати дійсно європейське цивілізоване суспільство, де кожен буде почувати себе захищено та вільно», – резюмувала Марина Порошенко.

Коментарі

Позначки: , ,