Порошенко привітав воїнів-піхотинців з професійним святом

Новини 06 Травня, 2019 96

Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко привітав військовослужбовців піхотних військ Збройних сил України з професійним святом – Днем піхоти. 

«Сьогодні ми вперше на державному рівні вітаємо справжніх «трударів» війни – українських піхотинців. Саме вони складають основу бойової могутності Сухопутних військ Збройних Сил України та є славою українського війська. Саме вони, загартовані в боях із російським агресором, щоденно демонструють стійкість, непереможний характер, відвагу та мужність, доводячи, що немає такої сили, яка може здолати їх волю до перемоги. Саме на піхоту війна покладає найбільші навантаження, а на долю воїнів-піхотинців лягає найважчий тягар бойових дій та військового побуту», – йдеться у вітанні Порошенка, оприлюдненому прес-службою Глави держави.

Порошенко наголосив, що «завдяки наполегливій, самовідданій службі військовослужбовців-піхотинців механізовані, мотопіхотні та гірсько-штурмові військові частини та підрозділи стали потужною силою, яка поєднує в собі професійну майстерність, високий моральний дух особового складу та сучасне озброєння і техніку».

Довідка. День піхоти відзначається в Україні 6 травня. Цей день вставлено указом президента Петра Порошенка 19 квітня 2019 року з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ ЗСУ, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

Коментарі

Позначки: ,