На Львівщині в цьому сезоні помітно збільшився попит на ранні овочі

Новини 26 Квітня, 2019 51

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Ціни майже на всі ранні овочі суттєво зросли від початку передсвяткового тижня.

За даними «Інфо-Шувар», середній приріст вартості овочів врожаю 2019 року склав 20%. При цьому, буквально за один тиждень, ціни на ранні овочі «переросли» показники цін в минулому році.

Рання капуста та тепличний огірок стали лідерами за темпами подорожчання. Так, якщо ще тиждень тому, на найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку «Шувар» у Львові українська рання капуста пропонувалась по 24-25 грн/кг (0,80-0,83 EUR/кг), то сьогодні продавці пропонують її по 40-45 грн/кг (1,34-1,50 EUR/кг). Вартість тепличних огірків вітчизняного виробництва за тиждень зросла більш, ніж на третину до 50-54 грн/кг (1,67 -1,80 EUR/кг).

Ціни на редиску за тиждень зросли майже  на  5% до 10-13 грн/кг (0,33-0,43 EUR/кг). Слід відмітити, що редиска стала свого роду вийнятком із загального переліку, за 4 дні до свята ціни на неї почали знижуватися під тиском збільшення пропозиції. Сьогодні вартість редиски дорівнює цінам аналогічного періоду минулого року.

Ціни на ранній кабачок за тиждень майже не змінилися, але його вартість на рівні 45 грн/кг (1,5 EUR/кг) лишається, в середньому, на 12% вищою від цін минулого року.

Схожа ситуація спостерігається і по вітчизняному томату, ціни на нього сьогодні становлять 59-60 грн/кг (1,97-2,0 EUR/кг). За  тиждень вони майже не змінилися, але, рік тому, українский тепличний томат коштував майже на 40 % дешевше.

Фахівці «Інфо-Шувар» пов’язують зростання ціни суто із передсвятковим ажіотажем на ринку, українці запасаються салатними овочами перед Великоднем і травневими святами.

За словами продавців ОРСП «Шувар», в цьому сезоні попит на ранні овочі помітно збільшився, тому ціни зростають навіть не дивлячись на загальне збільшення пропозиції як вітчизняної, так і імпортної продукції.

Аgronews

Коментарі

Позначки: , , ,