У мисливських угіддях Жовківського лісгоспу побільшало косуль і зменшилася кількість диких кабанів

Новини 21 Лютого, 2019 412

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У мисливських угіддях ДП «Жовківський лісгосп» на Львівщині, облікували диких тварин.

Як повідомила прес-служба ДП «Жовківський лісгосп», рахували мисливську дичину за допомогою методу шумового прогону, спостеріганням в місцях підгодівлі, та було опрацьовано первинні матеріали.

«Результати проведеної роботи показують тенденцію до збільшення чисельності козулі, зайця-русака, які і є основними представниками мисливської фауни в угіддях Жовківського лісгоспу. А от чисельність дикого кабана дещо зменшилась.  Матеріали цього обліку знайдуть своє раціональне відображення у проектах лімітів добування мисливських тварин у сезоні 2019-2020 років», – зазначається у повідомленні.

Як інформують у відомстві,такий захід здійснюється з метою забезпечення раціонального та невиснажливого використання державного мисливського фонду, встановлення об’єктивних лімітів добування (відстрілу, відлову) мисливської фауни в наступному сезоні полювання.

Довідка. Державне підприємство “Жовківське лісове господарство” розташоване в північно – західній частині Львівської області на території трьох адміністративних районів – Жовківського, Сокальського та Кам’янко-Бузького. На території підприємства функціонують сім лісництв: Бутинське, Великомостівське, В’язівське, Зіболківське, Любельське, Низівське та Соснівське. Лісові урочища підприємства розташовані в басейні ріки Західний Буг та його приток річок Рати та Солокії. Протяжність території підприємства з півночі на південь становить 57 км, зі сходу на захід – 34 км. Загальна площа земель лісового фонду становить 33679 га , з них вкриті лісовою рослинністю землі становлять 28591 га , в т.ч. лісові культури 16223 га.

Коментарі

Позначки: , ,