Прокуратура домоглася стягнення у бюджет Львова понад 1 млн грн коштів пайової участі

Новини 14 Листопада, 2018 42

Ілюстративне фото

Підставою звернення прокурора до суду стало порушення одним із підприємств вимог ст.40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», а також положень Цивільного та Господарського кодексів України.

Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Як було встановлено, фірма своєчасно не сплатила до місцевого бюджету 1 млн 328 тис грн коштів пайової участі на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту, у зв’язку із здійсненням будівництва житлового будинку на одній із вулиць Львова.

Зазначимо, що у ході судового процесу відповідачем добровільно сплачено до бюджету частину боргу, а саме – 850 тис грн, а провадження у справі в цій частині закрито.
Решту заборгованості – 478 тис грн, рішенням господарського суду Львівської області вирішено стягнути з боржника на користь Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради.

Крім цього, цьогоріч у жовтні винесено постанову про закінчення виконавчого провадження у зв’язку із повним та фактичним виконанням зазначеного судового рішення (сплатою боржником всієї суми заборгованості).
Відтак, як наслідок, завдяки вжитим прокуратурою заходам, бюджет міста Львова поповнився на понад мільйон гривень.

Коментарі

Позначки: