На Львівщині у ТЦК облаштують кімнати для адвокатів

Ми переможемо 25 Жовтня, 2024 100

У Львові обговорили забезпечення додержання прав громадян та професійних прав адвокатів у процесі мобілізації

Сьогодні, 25 жовтня, у Львові відбувся круглий стіл на тему: «Забезпечення додержання прав громадян та професійних прав адвокатів у процесі мобілізації: виклики та шляхи вдосконалення». Організатори: Рада адвокатів Львівської області, Представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини у Львівській області.

Участь у заході взяли Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області, депутат Львівської обласної ради Тарас Подвірний, в.о. керуючого справами Львівської обласної ради Ярослав Гасяк, керуючий справами Львівської ОВА Тарас Грень, керівники Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, Управління патрульної поліції у Львівській області, обласного ТЦК та СП, адвокати.

Присутні обговорили системні виклики правового та комунікаційного характеру в процесі мобілізації, забезпечення прав адвокатів у процесі співпраці з ТЦК та СП, правові аспекти реалізації мобілізації осіб без права на відстрочку, проблемні питання реалізації права на відстрочку від мобілізації.

Як зауважив Тарас Подвірний, за результатами обговорення сформували пропозиції, покликані забезпечити права громадян, працівників ТЦК та СП і адвокатів.

Так, запропоновано, зокрема облаштувати в приміщенні ТЦК та СП кімнати для адвокатів, розмістити там інформаційні стенди з правовою інформацією, встановити системи відеоспостереження у приміщенні ТЦК та СП, покращити роботу «гарячої лінії» обласного ТЦК та СП, організувати спільні юридичні тренінги та просвітницькі заходи.

Коментарі

Позначки: , , , ,