У Підбірцях провакцинували 35 котів та собак від сказу

Галерея 25 Жовтня, 2024 14

безкоштовно

Напередодні, 22 жовтня, у Підбірцях Львівської міської територіальної громади провели акцію з вакцинації домашніх тварин від сказу. За дві години провакцинували 18 котів та 17 собак. Підбірці стали вже другим населеним пунктом громади, де провели таку акцію.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

За даними управління адміністрування та розвитку громад, акція з вакцинації домашніх тварин від сказу в селах Львівської громади покликана популяризувати профілактику сказу на наблизити її до мешканців.

За словами ветеринарних спеціалістів, від початку повномасштабного вторгнення в країні заборонене полювання, тому диких тварин, зокрема лисиць, побільшало в місті.

«Вони бігають по Стрийському парку, по Личаківському кладовищу, по Погулянці і можуть поширювати сказ. Необхідно розуміти, що сказ ані у тварин, ані у людей не лікується. Це смертельні випадки. Сказ передається слиною через пошкоджену поверхню шкіри, тобто укусом, або якщо ви подряпали руку, а туди попала слина, то сказ вже може бути занесений», – розповів Михайло Пуківський, керівник Львівської міської державної лікарні ветиринарної медицини.

Єдиним дієвим засобом запобігти сказу є вакцинація. Раніше в громаді вакцинували диких тварин, а тепер місто разом з фахівцями Держпродспоживслужби проводить акцію з вакцинації домашніх тварин: котів та собак від сказу. Спершу її організували в Лисиничах, де вакцинували близько 30 тварин, а тепер і в Підбірцях.

«Ми продовжуємо акцію з безкоштовної вакцинації домашніх улюбленців. Цього разу в Підбірцях ветеринарним спеціалістам вдалось провакцинувати 35 домашніх тварин: 18 котів та 17 собак. Більшість з них отримали щеплення вперше. Тому закликаємо мешканців подбати про здоров’я та безпеку своїх тварин – зголошуватись на вакцинацію», – зазначив Владислав Іванов, начальник управління житлового господарства Львівської міської ради.

Акцію продовжать і проведуть її також в інших приєднаних населених пунктах громади.

Коментарі

Позначки: , ,