Нелегальні термінали Starlink допомагають рф на фронті

Новини 14 Жовтня, 2024 17

нелегальні термінали Starlink стали важливим фактором у просуванні російських сил, зокрема під час нещодавнього захоплення Вугледара

Російські окупанти використовують термінали Starlink для покращення бойової координації та ефективності своїх військ під час наступу в Україні.

За даними американського видання The Washington Post, нелегальні термінали Starlink стали важливим фактором у просуванні російських сил, зокрема під час нещодавнього захоплення Вугледара.

Українська армія мала перевагу у доступі до інтернету через Starlink, але зараз цю технологію почали активно використовувати й російські війська. Нелегальний ринок Starlink дозволяє постачати ці термінали росіянам на фронт, що значно посилило їхню тактичну спроможність.

Офіцери 72-ї механізованої бригади, що обороняли Вугледар, зазначають, що використання Starlink росіянами стало одним із вирішальних факторів, який сприяв їхньому відступу. Технологія також відіграла роль у російському наступі на Покровськ.

Уряди США та України намагаються запобігти використанню Starlink російськими військами, але проблема нелегальної контрабанди терміналів через треті країни залишається невирішеною. Термінали Starlink, попри заборону їх використання в рф, продаються через різні канали і реєструються на закордонних користувачів.

Видання підкреслює, що США і Україна стикаються зі складнощами у контролі цієї проблеми, оскільки заборона на доступ до Starlink може негативно вплинути і на українські війська, які активно користуються цією технологією на фронті.

Це питання залишається відкритим і потребує подальших рішень на міжнародному рівні для обмеження нелегального використання Starlink російськими військами.

Коментарі

Позначки: ,