На Львівщині землі водного фонду вартістю 3,6 млрд грн повернули громаді

Новини 13 Жовтня, 2024 28
Прокуратура Львівської області. Фото ілюстроване з відкритих джерел.

Прокуратура Львівської області. Фото ілюстроване з відкритих джерел.

прокурори забезпечили реальне виконання рішення суду

Пустомитівська окружна прокуратура забезпечила виконання рішення Господарського суду щодо відновлення права громади на земельні ділянки.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Мова йде про землі водного фонду загальною площею 94 га, які розташовані у межах Великолюбінської селищної ради Львівської області. Їх вартість становить 3,6 млрд грн.

Прокурори у суді довели, що приватним підприємцям було надано в оренду земельні ділянки у руслі річки Верещиця для створення об’єкту рибного господарства. При цьому, з метою розвитку даного регіону, орендарям встановлено мінімальну плату.

Однак орендарі неналежно виконували умови договору. Зокрема внаслідок безгосподарської діяльності на вказаних землях зафіксовано неконтрольоване заболочення та підтоплення ґрунтів, в деяких місцях відбулося їх стихійне засмічення, неконтрольоване заліснення площ. Окрім цього, підприємці так і не створили рибне господарство. Також останні декілька років орендарі не сплачували орендну плату.

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась до суду з позовом щодо стягнення заборгованості з орендної плати та повернення земельних ділянок, який задоволено в повному обсязі.

На сьогоднішній день рішення суду виконано – земельні ділянки повернуто у фактичне володіння, користування та розпорядження селищної ради.

Коментарі

Позначки: , , ,