На Львівщину їде автомобіль від Олени Зеленської

Новини 11 Жовтня, 2024 44

Центри «екстренки» отримали 25 автомобілів швидкої допомоги за сприяння Фундації Олени Зеленської

Для забезпечення невідкладних потреб пацієнтів у сфері охорони здоровʼя під час війни центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали 25 автомобілів швидкої допомоги. Їх передали Фундація Олени Зеленської за підтримки Благодійного центру «King Salman Humanitarian Aid and Relief Centre» (Королівство Саудівська Аравія).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОВА.

Автівки вже розподілені між 17 регіональними центрами екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Один автомобіль отримав Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Він оснащений необхідним обладнанням для надання екстреної допомоги, в тому числі реанімаційний блок з апаратом ШВЛ та дефібрилятором, що дозволить лікарям проводити реанімаційні заходи на місці.

«Поспілкувалася з бригадами однієї зі станцій швидкої медичної допомоги. Ці люди щодня роблять неймовірне – рятують чиєсь життя, і всі ми розуміємо, що зробити це за відсутності спеціального транспорту дуже складно. Сьогодні від наших іноземних партнерів передаємо в обласні Центри «екстренки» 25 автомобілів швидкої допомоги. Сподіваюся вони допоможуть фельдшерам та лікарям рятувати ще більше життів», – зазначила засновниця Фундації Олена Зеленська.

За інформацією міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, станом на сьогодні через дії російської армії знищено 261 автомобіль швидкої допомоги, 225 – пошкоджено та 125 – втрачено.

Передані 25 автомобілів, спроєктовані як мобільні відділення інтенсивної терапії, використовуватимуться для надання необхідної допомоги пацієнтам, які потребують додаткових заходів для підтримки життя під час транспортування до лікарень та між лікарнями.

Довідково:

Фундація Олени Зеленської – це недержавна громадська організація, створена першою леді України на початку повномасштабного вторгнення. Фундація має три напрями діяльності: освіта, гуманітарна допомога та охорона здоровʼя. Вона стала «містком» між українцями, які через війну потребують допомоги, та тими у світі, хто готовий цю підтримку надати.

Фундація працює лише з іноземними донорами та не використовує бюджетні кошти. За 2 роки роботи Фундація об’єднала для підтримки України уряди, меценатів, філантропів, міжнародні фінансові інституції, корпоративний сектор та партнерів із більше ніж 30 країн світу.

Коментарі

Позначки: ,