Жительку Київщини судитимуть за фіктивне одруження

Галерея 11 Жовтня, 2024 15

задля виїзду за кордон

Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо 43-річної жительки Київщини за незаконне переправлення особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Слідством встановлено, що у травні цього року обвинувачена шляхом фіктивного одруження сприяла військовозобов’язаному у незаконному переправленні через державний кордон.

Для цього вона, будучи особою з інвалідністю ІІІ групи, в одній з груп в Телеграм підшукала «клієнта», якому необхідно виїхати з України. Згодом фігурантка приїхала до Львова, де уклала шлюб з зацікавленим у такій послузі військовозобов’язаним.

Крім цього, жінка проінструктувала «клієнта» щодо його поведінки під час перетину кордону, зокрема для надання видимості справжності їхнього шлюбу. У подальшому чоловік мав супроводжувати «дружину» на лікування в Республіку Польща.

Свої послуги жінка оцінила в 5 000 доларів США.

Після оплати обвинувачену затримали правоохоронці.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області, оперативний супровід – 7 прикордонний загін ДПС України та Управління міграційної поліції Головного управління Нацполіції області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: ,