У Бориславі відкрито меморіальні дошки Героям Миколі Слуцькому, Роману Щербі та Роману Олійнику

Галерея 08 Жовтня, 2024 21

Фото

Сьогодні у Бориславі на території закладу загальної середньої освіти №7 відбулось відкриття ще трьох меморіальних дощок у пам’ять про випускників, які віддали своє життя за незалежність України.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу Бориславської міської ради.

Пам’ятні таблиці встановлено на честь Миколи Слуцького*, Романа Щерби** та Романа Олійника*** – бориславців, які загинули, захищаючи рідну землю від російської агресії. Їхні імена навіки залишаться в наших серцях, нагадуючи про біль втрати та непохитну вірність Україні.

Відкрили пам’ятні знаки Героям дружина Миколи Слуцького пані Олена, мама Романа Олійника пані Ірина, мама Романа Щерби пані Анджела разом із міським головою Ігорем Яворським.

Під час заходу прозвучали патріотичні вірші та музичні композиції. Отець Роман Василів провів освячення меморіальних таблиць. Також до присутніх звернувся міський голова.

“Герої не вмирають! Ми часто чуємо ці слова, але чи можливо це? Відповідь проста й очевидна: так, Герої не вмирають, але лише тоді, коли живе пам’ять про їхній подвиг і жертовність у наших серцях. І ми маємо обов’язок – молитися за них і берегти цю пам’ять. Дякую кожному з вас, хто зібрався сьогодні, щоб помолитися за душі наших Героїв і увіковічнити пам’ять про їхню самопожертву”, – підкреслив Ігор Романович.

На заході виступили також рідні загиблих захисників. Вони поділилися спогадами про своїх відважних Героїв, які віддали свої життя за свободу і незалежність України. Їх слова, сповнені болю та скорботи, залишили в душах присутніх відчуття невимовної втрати.

Громада схилила голови у хвилині мовчання, вшановуючи Героїв, чиї імена назавжди закарбовані в історії міста та України.

Слава Україні! Героям Слава!

__

*Слуцький Микола Васильович народився 17 січня 1982 р. у м. Бориславі. Навчався у закладі загальної середньої освіти №7. Займався акробатикою і був кращим спортсменом у школі, за це отримував грамоти. Після закінчення школи своє життя збудував у Самборі. Там здобував освіту у Самбірському технікумі економіки та інформатики, а пізніше закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка. Одружився і став батьком двох синів. В дитинстві Микола захоплювався футболом, грав за команду «Самбір» (юнаки). Свою любов до цієї гри передав сину Максиму. Микола завжди мав активну життєву позицію, був учасником Революції Гідності і ніколи не залишався байдужим до чужого болю. Друзі та знайомі згадують його як веселу життєрадісну людину, готову завжди прийти на допомогу. Він не був професійним військовим, проте мріяв про службу з дитинства, адже військовим був його дідусь. З 14 квітня 2022 р. брав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, перебуваючи у н.п. Припілля, н.п. Майдан Донецької області та н.п. Ізюм. Проходив службу у 202 окремому батальйоні 103-ї окремої бригади ТрО ЗСУ. Солдат на позивний “Канада” загинув 24 листопада 2022 р. у н.п. Курилівка Купʼянського району.

**Щерба Роман Михайлович народився 09 липня 1986 р. у Бориславі. Навчався у сьомій школі, згодом у Стрийському училищі, здобуваючи професію автокранівника. Працював у місті Києві в охоронних підприємствах. До лав Збройних Сил України став у травні 2022 року. Служив у складі Мукачівського прикордонного загону. Загинув 12 червня під Вовчанськом Харківської області, отримавши вибухову травму несумісну з життям. У місті Мукачево Закарпатської області у Захисника залишилась дружина, у Бориславі – мама. Перебуваючи у бойових точках, він ніколи не скаржився на те, що йому важко, підтримував інших та вселяв віру у те, що все буде добре. Роман віддав найдорожче за нас із вами, за вільну Україну та мир, віддав своє життя, маючи ще стільки планів та нездійснених мрій.

***Олійник Роман Олегович народився 18 серпня 1990 р. у Бориславі. Навчався у закладі загальної середньої освіти №7 та у Бориславському професійному ліцеї, згодом навчання продовжив у Стрийському сільськогосподарському коледжі за професією технік-механік. На військову службу був призваний у травні 2023 року. Загинув 31 травня на Горлівському напрямку Донецької області під час мінометного обстрілу та обстрілу з великокаліберного кулемета. У Героя залишилися батьки та сестра. Молодий та життєрадісний, сповнений енергії та жаги до життя Роман віддав найдорожче у боях за українську незалежність. Ми завжди пам’ятатимемо подвиг нашого земляка, а його ім’я навіки буде закарбовано у новітній історії України та нашої країни.

Коментарі

Позначки: