У Львові відбулась презентація збірки «Сталеві крила»

Галерея 06 Жовтня, 2024 72

У Львові відбулась презентація збірки «Сталеві крила», фото Дмитро Колос

Оксани Весни

У Львові відбулась презентація збірки «Сталеві крила» Оксани Весни

Про це повідомив кореспондент ІВ Четверта студія.

Оксана Весна – львівська письменниця, яка творить у жанрі фантастики та фентезі. У прозовій збірці «Сталеві крила», як стверджує поетеса, є місце водночас для казки, мрій та жорстокій війні. Також представлена аудиторії інша збірка, що вийшла першою «Нерозстріляні вірші».

«Спочатку «Нерозстріляні вірші» – грудочка страху, гніву, десь шоку, сталеві крила – грудочка надії», – відзначила відмінність між своїми збірками авторка.

Вірші Оксана Весна почала писати рано – у юності, але з початком повномасштабного наступу її творчість набрала нових обертів.

Плетучи захисні сітки у волонтерському центрі, письменниця набралась великої наснаги писати, доносити своє переживання війни завдяки тексту.

Тоді, у 2022 році, у волонтерському осередку її підтримали. Це наснажувало писати дедалі більше, – сказала Оксана.

Обкладинкою книжки «Сталеві крила» стала фотографія чинного військового ЗСУ Юрка Костишина. Бійця, що здатен знайти красу в пеклі, там, де її й не мусило бути.

Засадничою тематикою збірки є сюжет війни, що пронизаний сподіваннями на кращі дні, запеклу боротьбу за власні цінності, мирну та вільну Україну. Що в решті-решт прийде довгоочікувана весна.

У Львові відбулась презентація збірки «Сталеві крила», фото Дмитро Колос

Коментарі

Позначки: , , ,