Навпроти Личаківського військового цвинтаря облаштовують нову зупинку громадського транспорту

Галерея 07 Жовтня, 2024 119

На Мечникова

На вул. Мечникова, навпроти Личаківського військового цвинтаря, розпочали облаштовувати нову зупинку громадського транспорту. Також поруч з’явиться новий пішохідний перехід. І зупинка, і перехід будуть пристосовані для маломобільних людей.

Про це повідомили у Личаківській районній адміністрації, пише Четверта студія.

«Нова зупинка громадського транспорту буде навпроти Личаківського військового цвинтаря, поблизу лікарні святої Анни та гуртожитка медичного університету. Окрім цього, одразу навпроти поля поховань облаштують і пішохідний перехід.

Важливо, що зупинка буде обладнана за усіма вимогами доступності, матиме павільйон для очікування та посадковий майданчик, який забезпечуватиме безперешкодну висадку та посадку до транспортного засобу всіх пасажирів», – зазначили у районній адміністрації.

Нову зупинку облаштовує ШРП Личаківського району. Планується, що роботи триватимуть впродовж жовтня.

Також у цій локації буде нова зупинка громадського транспорту і на протилежній стороні вулиці. Однак, за словами заступника керівника управління безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР Павла Сирватки, її облаштування передбачене в комплексі  будівництва  Меморіалу Героїв України.

Заначимо, цьогоріч у Львові існуючі зупинки громадського транспорту з урахуванням вимог доступності облаштували на пл. Соборній, на вул. Зеленій біля АС-5, на вул. Медової Печери 45 та 67, на вул. Стрийській біля Національної академії сухопутних військ, на вул. Виговського, 32 біля поліклініки, на вул. Шевченка, 113, на вул. Брюховицькій, 189 (Рясне-1), на вул. Шевченка – Ковча, на вул. Г. Хоткевича, на вул. Левандівській (вул. Ливарна, у напрямі від вул. Шевченка), на вул. Героїв УПА (вул. М. Сар’яна), на просп. Чорновола, 39-41, на вул. Зеленій, 303, на вул. Віденській та на вул. Кульпарківській, 95.

Крім того, інклюзивні посадкові майданчики облаштували на зупинках на вул. Левандівській (на вул. Ливарній, у напрямі до вул. Шевченка), вул. Чукаріна біля школи, на вул. Віри, Надії, Любові, на вул. Миколайчука, 28 та на вул. Миколайчука – Щурата.

Роботи з облаштування безбар’єрного простору тривають на зупинці на вул. Литвиненка, а на вул. Університетській вже встановлюють павільйони, які демонтували на час облаштування цієї зупинки.

Окрім того, у громадах Львівської МТГ безбар’єрний простір цьогоріч забезпечили на зупинках у Винниках на вул. Івасюка, що біля госпіталю, та на вул. Смолистій у Брюховичах.

До кінця року покращити доступність планують на ще 6 зупинках у громадах та на вул. Під  Голоском у Львові .

Додамо, загалом у Львівській МТГ на сьогодні доступними або частково доступними є майже 75% зупинок.

Коментарі

Позначки: , ,