У Львові презентували книги Юлії Мусаковської

Новини 05 Жовтня, 2024 85

У Львові презентували книги Юлії Мусаковської, фото Четверта студія, Дмитро Колос

Під час Книжкового форуму

У рамках проєкту «Lviv book forum» відбулась презентація прозових творів Юлії Мусаковської.

Про це повідомив кореспондент ІВ Четверта студія.

Юлія Мусаковська – українська поетеса, перекладачка та членкиня українського ПЕН.

«Чоловіки, жінки і діти», «Бог свободи», «Каміння і цвяхи» – частина видатних творів письменниці, які набули всесвітньої впізнаваності та перекладені десятками мов світу.

Модерувала заходом відома львівська комунікаційниця Оксана Зьобро.

Як на початку зазначила авторка, слово та письмо є для неї надважливою можливістю заявити про Україну цілому світові в контексті війни.

Роль творчої дипломатки на світовій арені мистецтва стала обов‘язком, необхідним кроком до перемоги.

Варто зазначити, що Юлія Мусаковська вільно розмовляє англійською та шведською мовами, і відчуває власну спроможність долучитися до поінформування.

Збірка «Каміння і цвяхи» набула широкої популярності, зацікавивши іноземного читача. Концепція написаних творів зосереджена на емоційно зарядженому переживанню війни, доленосних потрясінь та болю втрати.

На початку книжки присутня література, яка написана до повномасштабного вторгнення. Письменниця вказала, що вже тоді, у 2021 відчувала тривогу, очікування чогось нехорошого.

Вже видана збірка закінчилась «інтуїтивно», хоч поетеса й продовжує висвітлювати війну, аби читач міг доторкнутись до цих переживань зараз.

Варто додати аспект вшанування поетесою письменників-військових, які досі боронять країну або вже віддали своє життя на полі бою.

Оскільки як митці у відносно безпечному середовищі, так і митці на фронті – створюють одну й ту саму зброю спротиву в інформаційній війні.

Дмитро Колос, ІВ Четверта студія

Коментарі

Позначки: , ,