У Львові роками не можуть навести лад із сходами біля церкви Юра

Новини 07 Жовтня, 2024 683

Комісія з питань історико-культурної спадщини та туризму звернеться до Львівської міської ради щодо використання коштів резервного фонду обласного бюджету, виділених на подолання наслідків ракетного удару по Львову, здійсненого рф 4 вересня.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОР.

«Просимо надати інформацію, на які потреби було скеровано 30 млн грн резервного фонду обласного бюджету. Зокрема нас цікавлять заходи з відновлення пошкоджених об’єктів культурної спадщини», – зауважив голова комісії Іван Щурко.

Також за пропозицією Соломії Риботицької, комісія звернеться до військової адміністрації щодо якості виконання ремонтно-реставраційних робіт, зокрема облаштування сходів, між брамами, які ведуть до центрального входу Архикатедрального Собору Св. Юра в м. Львові. Депутати просять департамент архітектури ОВА провести візуальне обстеження на об’єкті, оцінити стан та якість виконання робіт і скласти алгоритм подальших дій.

Також депутати просять мерію створити експертну робочу групу щодо системного моніторингу стану та захисту скульптур та інших елементів пам’яток міста в умовах воєнних загроз.

Коментарі

Позначки: , , ,