На Львівщині збільшать фінансування для потреб ветеранів

Ми переможемо 07 Жовтня, 2024 22

Комісія з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій пропонує збільшити фінансування Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області та Комплексної програми надання житлових кредитів окремим категоріям громадян у Львівській області для підтримки ветеранів і виробників товарів для потреб ЗСУ.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОР.

Як поінформував департамент економічної політики Львівської ОВА, у межах Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на завдання «Підтримка волонтерських організацій та виробничих підприємств Львівської області з метою виробництва та закупівлі товарів для забезпечення потреб захисників та захисниць України» було передбачено 9,97 млн грн, за 9 місяців профінансовано 8,58 млн грн. За ці кошти акредитовані підприємства виготовили і передали приблизно тисячу БПЛА та дронів різного типу для потреб військових частин.

Як зазначив голова постійної комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Львівської обласної ради Юрій Раделицький, Програма підвищення конкурентоспроможності Львівської області та Комплексна програма надання житлових кредитів окремим категоріям громадян у Львівській області ефективно працюють, допомагаючи військовим і ветеранам.

«Тому комісія звернулася до начальника Львівської ОВА з пропозицією збільшити фінансування Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 5 млн грн, з яких 4 млн грн – скерувати на підтримку виробництва товарів для потреб ЗСУ і 1 млн грн – на підтримку підприємницької ініціативи ветеранів.

Також ми ініціювали дофінансування Комплексної програми надання житлових кредитів окремим категоріям громадян у Львівській області на 1,4 млн грн в частині підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім».

На жаль, війна триває і ветеранів стає більше. Тому маємо їм допомагати коштом обласного бюджету, зокрема започатковувати власну справу і будувати своє житло», – підкреслив Юрій Раделицький.

Детально про підтримку волонтерських організацій та виробничих підприємств Львівської області з метою виробництва та закупівлі товарів для забезпечення потреб захисників та захисниць України – http://surl.li/qbqnvn

Детальна інформація про програму «Власний дім» – за телефонами: 0976174386; 0974801594.

Коментарі

Позначки: ,