У Львівавтодорі нагадують, як оплачувати пільговою ЛеоКарт

Новини 03 Жовтня, 2024 108

Деякі власники пільгових ЛеоКарт помилково вважають, що при валідації своєю транспортною карткою додаткових квитків за попутників

У ЛКП «Львівавтодор» нагадують: власники пільгової ЛеоКарт можуть валідувати своєю карткою і поїздки своїх друзів чи оплатити за багаж. Однак, в такому разі пільга власника ЛеоКарт не поширюється на квитки за попутників та багаж. Тобто, за кожен додатковий квиток потрібно оплатити повну вартість – 13 грн.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«Деякі власники пільгових ЛеоКарт помилково вважають, що при валідації своєю транспортною карткою додаткових квитків за попутників/багаж на ці квитки також поширюється пільга, і вони будуть безкоштовними. Однак, право на пільговий проїзд має лише власник картки, а за кожний додатковий квиток потрібно платити повністю – 13 грн.

До прикладу, ви пільговик і їдете з двома друзями. Ваша поїздка – 0 грн, двох попутників – 26 грн (13 грн +13 грн). Із балансу ЛеоКарт спише 26 грн. Отож, щоб валідувати додаткові квитки за попутників/багаж, обов’язково поповнюйте баланс своєї пільгової ЛеоКарт. Якщо на пільговій картці буде недостатньо коштів – при валідації додаткових квитків утвориться від’ємний баланс. Далі система заблокує картку та відхилятиме при наступних спробах завалідуватися. Щоб розблокувати – необхідно поповнити баланс ЛеоКарт», – зазначили у ЛКП «Львівавтодор».

Наразі поповнити картку можна через Eshop ЛеоКарт, застосунок та веб-сайт EasyPay, термінали EasyPay, а також у двох Центрах туристичної інформації на пл. Ринок у Ратуші та на пл. Двірцевій біля Головного залізничного вокзалу.

Нагадаємо, власникам пільгової ЛеоКарт, які мають право на супровід (люди з інвалідністю І групи та діти з інвалідністю), не потрібно валідувати додатковий квиток за супроводжуючу особу.

Додамо, на сьогодні мешканці оформили та придбали понад 425 тис. пільгових та загальних транспортних карток. Загалом вже 66% пасажирів міського громадського транспорту користуються ЛеоКарт

Коментарі

Позначки: , ,