У Львові контролери перевірили понад 2,8 млн реєстрацій поїздок у громадському транспорті

Новини 03 Жовтня, 2024 40

Зокрема, за останній тиждень виявлено 540 безквиткових пасажирів, які замість оплати проїзду обрали штрафний квиток

У Львові за майже 10 місяців дії безготівкової оплати контролери перевірили понад 2,8 млн реєстрації поїздок у громадському транспорті. В результаті було зафіксовано 2 745 152 успішні оплати/валідації проїзду, що складає понад 98%.

Про це розповіли у ЛКП «Львівавтодор», пише Четверта студія.

Водночас через відсутність оплати проїзду працівники служби контролю виписали 19 456 тис. штрафів. Ще 299 постанов про адміністративне правопорушення винесли представники поліції. До слова, кошти, сплачені за штрафний квиток (300 грн), надходять перевізникам, а кошти від сплати штрафу, накладеного поліцією (500 грн), надходять до державного бюджету.

«Зокрема, за останній тиждень виявлено 540 безквиткових пасажирів, які замість оплати проїзду обрали штрафний квиток», – зауважили в ЛКП «Львівавтодор».

Нагадуємо, як відбувається контроль оплати/валідації проїзду у громадському транспорті:

◾️Перед початком перевірки контролери ЛКП «Львівавтодор» блокують бортову систему е-квитка за допомогою спеціального терміналу. Після цього пасажири вже не можуть придбати квиток у водія чи зареєструвати поїздку через валідатор.

◾️За допомогою спеціального пристрою контролери перевіряють, чи була здійснена успішна реєстрація проїзду. При безготівковому розрахунку до терміналу інспектора слід піднести носій, яким реєстрували поїздку – транспортну ЛеоКарт/банківську картку/гаджет з функцією NFC. Термінал інспектора-контролера покаже дату і час валідації, якщо вона була успішною. При оплаті готівкою у водія, до пристрою контролера треба піднести разовий паперовий квиток для сканування QR-коду, що завалідований у системі АСОП.

Додамо, на сьогодні мешканці оформили та придбали понад 425 тис. пільгових та загальних транспортних карток. Загалом вже 66% пасажирів міського громадського транспорту користуються ЛеоКарт.

Коментарі

Позначки: ,