У Раді поскаржилися, що мобілізація пішла на спад

Новини 02 Жовтня, 2024 13

Після кількох місяців дії мобілізаційного закону

Рівень мобілізації в Україні знизився після кількох місяців дії відповідного закону, тому треба вживати «радикальних» заходів — наприклад, знижувати призовний вік.

Про це заявив народний депутат і секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в інтерв’ю NV, пише Четверта студія.

За його словами, «потрібно не боятися» говорити про погіршення мобілізації та вживати заходів, які «можуть для когось звучати радикально, кардинально».

Костенко впевнений, що президент Володимир Зеленський як верховний головнокомандувач і міністр оборони Рустем Умєров мають «брати на себе відповідальність» і використовувати «різні методи».

Такими методами, є підвищення мотивації різних категорій населення для служби на контракті, а також зниження призовного віку. Якщо ж мобілізацію в Україні надалі будуть «спускати на гальмах», то скоро вона «піде в мінус», додає депутат.

«Ось на це треба звернути увагу — набір людей, правильних, не просто всіх підряд. Найбільша проблема — ми набираємо всіх підряд, у нас велика армія, а на полі бою нікого немає, бо набираємо обмежено придатних», — уточнив Костенко.

Коментарі

Позначки: , ,