Музеї й навчальні заклади Львівщини отримали цінне реставраційне обладнання з Німеччини

Новини 25 Вересня, 2024 10

Фото

Музеї й навчальні заклади Львівщини отримали цінне реставраційне обладнання з Німеччини

Вакуумні реставраційні столи, призначені для реставраційних процесів мистецьких робіт на паперовій та тканинній основі, отримали Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський фаховий коледж декоративного й ужиткового мистецтва ім. Івана Труша та Львівська національна академія мистецтв.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОР.

Як повідомив директор Комунального закладу Львівської обласної ради «Історико-краєзнавчий музей» та голова Громадської спілки «Західноукраїнська спілка музеїв» Ігор Тимець, один зі столів призначений для потреб музейної спільноти.

Нове обладнання пришвидшує найскладніші та комплексні реставраційні заходи, що важливо для порятунку експонатів, пошкоджених внаслідок російських обстрілів. Цим обладнанням зможуть скористатися й евакуйовані музеї.

Допомогу українцям передали німецькі благодійники.

«Отримали чудовий дарунок від німецького донора. Вакуумні реставраційні столи передали за сприяння Українського центру допомоги мистецтву Ukraine Art Aid Center та ГС «Західноукраїнської спілки музеїв», – повідомив Ігор Тимець.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення німецькі благодійники зібрали й передали українським музейникам кількадесят вантажівок з цінним обладнанням для захисту, зберігання та догляду за експонатами.

Коментарі

Позначки: ,