На Яворівщині 55-річний підприємець захарастив землю відходами

Новини 24 Вересня, 2024 88

Сміття на вулиці Грабовського у Львові, фото Четверта студія

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 55-річному начальнику однієї з дільниць комунального підприємства Яворівщини. Йому інкримінують забруднення земель речовинами, відходами, шкідливими для довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля та службову недбалість (ч. 1 ст. 239, ч. 2 ст. 367 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний допустив неодноразове згромадження сміття за межами земельної ділянки, відведеної для обслуговування полігону твердих побутових відходів.

Такі дії спричинили на території Залузької сільради Яворівського району засмічення та забруднення прилеглих до полігону земельних ділянок речовинами, шкідливими для довкілля.

Завдана шкода оцінюється у майже пів мільйона гривень.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції області за матеріалами та оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: , ,