На Львівщині у курортному містечку виявили земельні махінації

Новини 10 Вересня, 2024 1 399

Розкрито земельні махінації у курортному селищі – підозрюється колишній кадастровий реєстратор

За процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому державному кадастровому реєстратору одного з відділів управління Держгеокадастру у Львівській області.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Йому інкримінують несанкціоноване внесення змін до інформації, що обробляється в автоматизованих системах, що спричинило значну шкоду (ч. 1, 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, фігурант незаконно вніс зміни до координат меж земельної ділянки, що знаходиться у смт. Славське Стрийського району та належала місцевій мешканці. Внаслідок чого ця ділянка в системі Держгеокадастру була перенесена на землі комунальної власності, а на її місці зареєстровано 5 інших ділянок. Ці «нові» ділянки мали інших власників та інше цільове призначення – для будівництва і обслуговування житлового будинку.

У результаті таких дій кадастрового реєстратора справжню власницю фактично позбавили права власності на землю та унеможливили використання її за цільовим призначенням. Оціночна вартість вищезгаданої ділянки становить 660 тис грн.

Наразі реєстратор звільнений із займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділу поліції №3 Стрийського районного управління поліції ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: , ,