На Львівщині батько і син продавали зброю

Новини 10 Вересня, 2024 3 093

Збут боєприпасів, вибухових речовин та зброї – судитимуть батька та сина

Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо 26-річного та 56-річного жителів Запоріжжя за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 – ч. 1 ст. 263 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

За даними слідства, у Запоріжжі батько та син незаконно придбали, зберігали у власному помешканні, а потім збули вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові пристрої та вибухові речовини.

Задокументовано, що фігуранти у грудні минулого року за 1900 доларів США продали місцевому мешканцю два автомати Калашникова та бойові припаси в кількості 1080 патронів до автоматів та кулеметів системи Калашникова.

Пізніше, за 700 доларів США, збули наступальні та оборонні осколкові ручні гранати.

Отримані грошові кошти обвинувачені розділили між собою.

Також за грошову винагороду за попередньою змовою, придбали, зберігали та збували ручні гранати, корпуси та підривачі до них, різного типу вогнепальну зброю та набої до неї.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання фігурантів було виявлено та вилучено вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові пристрої та вибухові речовини.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ НП у Львівській області, оперативний супровід – УСР у Львівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: ,