Фермерське господарство під Львовом запрошує на акцію “Збери яблука сам” (ФОТО)

Галерея 10 Жовтня, 2018 537

У фермерському господарстві «Ярко», що у місті Звенигород Пустомитівського району, триває акція «Збери яблука сам». Відтак, кожен охочий самостійно може зібрати яблука на власний смак і придбати їх за оптовою ціною у власника господарства.

«Ідея акції виникла спонтанно. Я хотів запропонувати людям можливість приїхати самому і нарвати собі таких яблук, які їм смакують, подобаються і разом з тим активно провести свій відпочинок. Я старався не зривати повністю той чи інший сорт, а залишати його в асортименті, щоб люди, які приїдуть мали змогу спробувати всі різновиди яблук», – розповів засновник фермерського господарства «Ярко» Ярослав Кардаш.

Ярослав Кардаш утримує яблуневий сад площею 9 гектарів. Посадку саду фермер розпочав у 2003 році.

«Тут посаджено кільканадцять сортів різних яблук починаючи від літніх закінчуючи пізніми зимовими сортами. Серед них – айдаред, гала, ліголь, аріва, мутсу, глостер, топаз, богемія голд. У промислових садах рідко ростять таку чисельну кількість сортів. Я сам за фахом біолог і мене завжди цікавило різноманіття, тут у нас не було поширене садівництво, а мені хотілося випробувати сорти, які найбільше підходять для цієї території», – зазначив Ярослав Кардаш.

Як розповів заступник директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Павло Дигдало, фермерське господарство «Ярко» є першим на Львівщині господарством яблучного напрямку, яке проводить таку акцію.

«Всього у Львівській області є 62 господарства різної форми власності, які займаються садами. З них 36 – це фермерські господарства, в обробітку яких є 290 гектарів садів. Туристичною діяльністю, яку розпочало господарство «Ярко», займаються лише декілька. Це ФайнаBerry (суниця садова), кооператив у Жовкві, який вирощує малину. Такі акції є надзвичайно важливі, адже це можливість для людей приїхати нарвати собі яблук, продивитись, в яких умовах вони вирощуються, що це екологічно чистий продукт, з користю провести час, а також популяризувати продукцію наших фермерів», – розповів Павло Дигдало.

Коментарі