Місцеві ради можуть запобігти позиційній війні

Новини 04 Листопада, 2023 438

громадський діяч звернувся до обласних, міських та селищних рад: Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської та Волинської областей

Непросту ситуацію з нестачею зброї на фронті можна виправити, резерв можливостей місцевих рад досить потужний та ще далеко не вичерпаний!

Саме так вважає учасник громадської організації «Королівський Львів» Олег Пилипенко, пише Четверта студія.

З відкритими листами громадський діяч звернувся до обласних, міських та селищних рад: Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської та Волинської областей.

«Масштабні військові дії в Україні потребують перегляду пріоритетів економічної політики місцевого самоврядування. А чисельні скандали, пов’язані з реалізацією та фінансуванням нераціональних на даний час інфраструктурних проєктів, продемонстрували розуміння суспільством необхідності мобілізації ресурсів громад для потреб військово-оборонного комплексу, Збройних Сил України та інших силових  структур», – зазначив Олег Пилипенко.

І справді, країною прокотилася хвиля протестів, проти нераціонального використання місцевими радами бюджетних коштів. Громадськість хвилює облаштування паркових зон, будівництво, перекладання бруківки, ремонти та реставрації різноманітних об’єктів комунальної власності, спортивних комплексів тощо.

«Я нагадав чиновникам зміст п. 33 Ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Бо саме до виключних компетенцій рад відноситься: «вирішення відповідно до законодавства питань про створення підприємствами комунальної власності спільних підприємств, у тому числі з іноземними інвестиціями».  

В такий спосіб, законодавцем закладена правова можливість для створення та організації роботи підприємств, які можуть послуговуватися іноземним капіталом та технологіями,виробляти важливу сьогодні для ВПК продукцію. В громадах можуть з’явитися місцеві виробники детальної бази для БПЛА, пороху, електродвигунів, військового взуття, оптикитощо.

Для цього громадянам необхідно запитувати владу, брати участь в сесійних засіданнях, виявляти громадську ініціативу, пропонувати проєкти», – прокоментував співзасновник ГО «Королівський Львів» Олег Пилипенко.

Коментарі

Позначки: , , , ,