На Львівщині завершується штабна фаза міжнародних навчань «Швидкий тризуб»

Новини 08 Вересня, 2018 54

Фото: Західний регіональний медіа-центр МО України

Участь в навчаннях беруть військовослужбовці з різних країн

Штабна фаза навчань, яка проходить на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині, 8 вересня завершується.

Про це повідомили у Західному регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

Як зазначається у повідомленні, одним із основних елементів проведення на Львівщині міжнародних навчань «Rapid Trident — 2018» («Швидкий тризуб») є організація повноцінної роботи Центру імітаційного моделювання, а саме тут проходять підготовку штаби рівня батальйон-бригада та проводяться командно-штабні комп’ютерні навчання.

Завдяки вмілій організації роботи, забезпеченні технічними засобами забезпечення, зв’язку, встановлені сучасних комп’ютерів, новітньому програмному забезпеченню, яке дозволяє повністю імітувати ведення бойових дій, а також проводити на високому рівні командно-штабну фазу навчань – перш за все відпрацювання документів, злагодження, питання внутрішніх комунікацій між командирами підрозділів, співкерівниками навчань.

«Мета штабної фази 8 вересня буде завершена, а це означає, що кожен її учасник отримав знання та навики ведення бойових дій, які дозволяють спільно виконувати завдання протидії збройним силам країни умовного противника відповідно до стандартів НАТО», – інформує відомство.

Фото: Західний регіональний медіа-центр МО України

Довідка. Цьогорічне командно-штабне навчання із залученням військ «Репід Трайдент – 2018» розпочалося 3 вересня і триватиме до 15 вересня на Львівщині. Участь у цьому заході беруть близько 2300 військовослужбовців з різних країн. Найбільш численним є український контингент, значну частину котрого складатимуть військовослужбовці однієї з бойових бригад ЗС України. Також до навчань будуть залучені представники Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

Коментарі

Позначки: , ,