Як після виїзду з тимчасової окупації працює Херсонська морська академія

Галерея 13 Вересня, 2022 101

Через повномасштабну війну та окупацію багато навчальних закладів тимчасово переміщені в інші регіони. Серед них — Херсонська державна морська академія, яка є першою і найстарішою морською академією України, заснованою ще у 1834-му.

Зараз вона працює в Одесі, де з робочим візитом побувала голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк, пише Четверта студія.

«На сьогодні тут та у структурних підрозділах академії продовжується навчання: курсанти, студенти та учні отримують документи про освіту держзразка. Загалом в академії здобувають освіту курсанти з усіх областей України, серед яких 118 осіб з Криму та 376 осіб з Донецької та Луганської областей. А ще сотня іноземних громадян, що свідчить про популярність академії не лише в Україні», – розповіла вона.

Олена Шуляк додала, що до повномасштабної війни в Херсонській морській академії працювала унікальна навчально-тренувальна база, яка не має аналогів в Україні та є надсучасною серед навчальних закладів басейну Чорного моря та на європейському освітньому просторі. Проте через окупацію рашистами заклад тимчасово перемістився до Одеси.

Голова партії також зауважила, що ще у 2014 році наша країна переосмислила необхідність нарощувати свій морський флот, а також забезпечувати підготовкою фахівців плавальних, суднобудівних та морських робітничих професій.

«Завдяки висококваліфікованим фахівцям морської галузі – капітанам далекого плавання, механікам, електромеханікам, ми можемо реалізувати ці цілі. Бо наші спеціалісти — скарб. І вони готові тут і зараз навчати та творити нову генерацію. Вдячна кожному і кожній, хто навчає і навчається. Ви — основа порядного та розумного суспільства», – підсумувала Олена Шуляк.

Коментарі

Позначки: