У Львівській міській раді заохочуватимуть до співпраці “шептунів”

Новини 06 Вересня, 2022 198

Виконком ЛМР затвердив механізми заохочення викривачів, які повідомлятимуть про можливі випадки корупції.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Галінфо.

Положення щодо впровадження у Львівській міській раді, її виконавчих органах, комунальних підприємствах, установах та організаціях механізмів заохочення викривачів та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції» ухвалили на засіданні виконавчого комітету у п’ятницю, 2 вересня.

“Заохочення та формування культури повідомлення має призвести до формування поваги до викривачів як сталої норми та частини корпоративної культури Львівської міської ради”, – переконані у відомстві.

У міськраді уже розробили пам’ятку, де зазначені канали, до яких можуть звернутися викривачі, щоб повідомити про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.

У разі можливого виявлення корупційного правопорушення викривачі можуть звернутися на спеціальну телефонну лінію, пошту, заповнити форму на сайті міськради у розділі “Політика доброчесності“ або подати усне повідомлення особисто у сектор з питань доброчесності та запобігання корупції департаменту “Адміністрація міського голови“.

Контроль за організаційне забезпечення функціонування механізму, заохочення та формування культури повідомлення здійснюватиме сектор з питань доброчесності та запобігання корупції департаменту “Адміністрація міського голови“. Там зазначають, матеріальне стимулювання викривачів (у межах фонду оплати праці та чинного законодавства) можливе, але за дотримання певних умов.

Коментарі

Позначки: ,