“Дударик” відшукав пісню, яку росіяни вкрали та видавали за пісню червоної армії (ВІДЕО)

Суспільство 10 Червня, 2022 118
Дударик відшукав пісню, яку росіяни вкрали та видавали за пісню червоної армії

Дударик відшукав пісню, яку росіяни вкрали та видавали за пісню червоної армії

пісня «Розпрощався стрілець…» знана і співана, не зникала з поля зору ні на мить, принаймні на заході України. Проте її поцупили росіяни і видавали за пісню червоної армії


Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» презентувала чергову пісню із проєкту на підтримку Збройних Сил України «Прийняття» – «Розпрощався стрілець».
Про це повідомив керівник колективу, автор проєкту та диригент Дмитро Кацал.

Про це повідомляє прес-служба Дударика, пише “Четверта студія”.



Він наголосив, що пісня «Розпрощався стрілець…» знана і співана, не зникала з поля зору ні на мить, принаймні на заході України. Проте її поцупили росіяни і видавали за пісню червоної армії.

«Дятлов і Кооль – ці мародери підкорегували текст, переклали російською і вуаля – є нова мотиваційна красногвардійська пісня. А ні! Це наше надбання, наша культура, традиція. А вам, кацапи, дірка від бублика і цього разу», – зазначив Дмитро Кацал.

Він додав, що стрільцями майстерно адаптовувались народні пісні на «вимогу» часу, як повстанцями, так і нами сьогодні. Пісня «Розпрощався стрілець» – одна із багатьох прикладів.

Виконує: Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка – Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик»; соло – Юрій Йосифович, Назар Лозинський; гітара – Олег Ярема; бас-гітара – Денис Тихонов; акордеон – Володимир Заборовський; ритм-секція – Катерина Матвіїв.
Звукорежисер – Антон Спільник.
Автор проекту та диригент – заслужений діяч мистецтв України Дмитро Кацал.

Як відомо, проєкт «Прийняття» – це твори Тараса Шевченка та пісні, які росіяни вкрали в українців.

Щочетверга о 14:00 на YouTube  та у соцмережах  Дударики презентуватимуть пісні, які поцупили у нашого народу москалі.
Капела ідентифікує співанки, відшукує оригінальний текст, далі твори аранжуються, розучуються (період прийняття тривав приблизно півроку) і презентуються в медіа для широкого загалу і на саркому москалям.

Зібрані під час проекту кошти передадуть Збройним Силам України.

Коментарі

Позначки: ,