У Львові волонтери підтримали Порошенка

Галерея 13 Січня, 2022 457

Волонтери Львівщини підтримали Петра Порошенка. Громадські активісти, волонтери, військовослужбовці та ветерани АТО засудили політичні переслідування в Україні.

Сьогодні у Львівському пресклубі вони провели спільну пресконференцію, пише Четверта студія.

“Переслідування активістів, громадських діячів та опозиційних політиків – це не демократія, це тоталітарний режим часів Януковича, але терпіти цього ми не будемо” – заявив учасник бойових дій на Сході Назар Янкович.

“Сьогодні йдеться уже не про захист виключно Петро Порошенко, сьогодні ми говоримо про захист демократії в Україні, і це має стати спільною справою опозиційних сил і громадянського суспільства.

Я восьмий рік живу війною і робила все для того, щоб наші діти не брали до рук зброї. Я благаю як мати військовослужбовця – не дозволяймо переслідувати активістів, не дозволяймо закривати вільним ЗМІ. Ми повинні насамперед дати відсіч ворогу, який вбиває наших дітей” – волонтерка і журналістка Ксенія Клим.

“Ми навіть не помітили, як в країні створили потужну тоталітарну машину і Зеленський просто перейшов “червоні лінії”. Його не цікавить, що на кордоні сотні тисяч ворожого війська, його цікавить чи є сніг в Буковелі” – каже головний редактор “Ратуші” Микола Савельєв.

Замість того, щоб зміцнювати оборону країни, Зеленський посилює переслідування патріотів та опозиційної партії, яка стає найпопулярнішою політичною силою країни. Це комплекс його власної президентської меншовартості. Система переслідування опозиції для України останніх два роки не є новиною. Софія Федина, Маруся Звіробій, рок-гурт Ріффмастер, генерал Павловський – це ті люди, які стоять на українських позиціях, і які зазнають тиску за сфабрикованими справами.

“Ми не будемо будувати барикади, ми будемо боротися за Україну. Ми воювали за європейську і демократичну державу, в якій людина – це найвища цінність!”, – Олег Височанський, ветеран АТО.

«Ми попереджаємо владу, що політичні переслідування закінчилися для тих людей, дорогою яких іде Зеленський, еміграцією в Ростов. Політичні переслідування українців, як правило, закінчуються Майданом», – наголосили активісти.

Коментарі