Учасники АТО висунули ультиматум Садовому

Політика 24 Грудня, 2021 152

через землю в Брюховичах

Кажуть, що організують безстрокову акцію, якщо міські депутати сьогодні не розглянуть документ.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Еспресо.Захід.

23 грудня біля стіни львівської Ратуші зібралися десятки учасників російсько-української війни. Вони вимагають розглянути проєкт ухвали про надання в оренду землі для облаштування інфраструктури між їхніми ділянками поблизу Брюховичів.

Ухвала надійшла до львівських депутатів ще у вересні. І досі її розгляд постійно переносили.

“Це остання сесія міської ради в цьому році, – каже учасник російсько-української війни Сергій Лейченков. – Минулого разу наше питання перенесли з порядку денного, мотивуючи, що потрібно було ще дещо уточнити. Чекали просто підтвердження петиції проплаченої Катерини Сербін щодо збереження озера Стосика і Брюховицького лісу”.

“Ми хочемо подивитися, чи депутати, міська рада дійсно мають крихту патріотизму чи вони просто займаються популізмом, одягають вишиванки і згадують нас по окремих датах”.

Проєкт ухвали на сесії Львівської міської ради стоїть 73 питанням. Чи розглянуть депутати нині документ – невідомо. Якщо ухвалу нині не розглянуть, обіцяють організувати безстрокову акцію протесту.

“Якщо вони не проголосують сьогодні, це знову буде відтягуватися в часі, – переконаний Сергій Лейченков. – Ми хочемо сьогодні подивитися в очі не тільки Андрію Івановичу, а й усім депутатам, які голосуватимуть за це питання. Ми хочемо подивитися, чи депутати, міська рада дійсно мають крихту патріотизму, чи вони просто займаються популізмом, одягають вишиванки і згадують нас по окремих датах, будучи на цвинтарі чи в церкві, коли приїжджають “двохсоті”. Вдови тих бійців, яких вони згадують, також є в кооперативі. Якщо сьогодні питання не розглянуть, ми будемо робити безстрокову акцію, і на різдвяні свята Андрій Іванович побачить нашу позицію”.

Нагадаємо, одне зі львівських видань опублікувало інформацію, що на північній околиці Львова планують забудувати житлом частину лісу площею близько 20 га. Цю землю ще 2017 року віддали атовцям під дачне будівництво. Журналісти видання зазначали, начебто землею скористаються зовсім не атовці. Замість будиночків, де мали б мешкати ветерани російсько-української війни, за їхніми даними, мали збудувати багатоквартирне житло.

Тоді у фракції “Європейська Солідарність” зазначили, що не дадуть жодного голосу на підтримку афери з будівництвом багатоповерхівок у брюховицькому лісі й запевнили, що висотної забудови там не буде.

Історія з ділянками для учасників АТО тягнеться з 2017 року. Тоді на території колишнього військового містечка №230, будівлі якого лежать у руїнах і поросли чагарниками, голова Львівської ОДА Олег Синютка виділив 143 земельні ділянки, а 2019 року – ще 19. Містечко тоді розташовувалося між Львовом і Брюховичами, але після реформи децентралізації увійшло в межі Львівської міської територіальної громади, відтак усі дозволи має надавати Львівська міська рада.

Тим часом міські чиновники виступили проти будівництва житла для військових. Так, заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач упевнений, що ці п’ять гектарів, які просять “атовці”, насправді забудують. Про це він написав на своїй facebook-сторінці. Чиновник нічого не говорив про допомогу атовцям, але переймався тим, що під час будівництва вирубуватимуть ліс, який там виріс, поки військовим містечком ніхто не користувався.

Тим часом громадянка Катерина Сербін зареєструвала петицію, де вимагала “не допустити житлової забудови замість прадавнього лісу по вул. Замарстинівській у напрямку смт. Брюховичі”. Петицію підтримали чимало чиновників Львівської міської ради, вона набрала необхідну кількість голосів і тепер її мають розглянути на сесії ЛМР.

Опісля атовці почали розчищати від чагарнику свої ділянки біля Брюховичів. Найперше взялися за землі учасників російсько-української війни, які нині на фронті.

Коментарі

Позначки: , , ,