На ДТЕК Добротвірській ТЕС відремонтували електрофільтр

Новини 12 Листопада, 2021 882

На ДТЕК Добротвірській ТЕС відремонтували електрофільтр

На ДТЕК Добротвірській ТЕС під час ремонту енергоблоку № 8 відремонтували електрофільтр, щоб дотримуватися встановлених концентрацій викидів пилу у димових газах. Завдяки цьому фільтру, висота якого майже 30 метрів, дим, що потрапляє у повітря, став чистішим.

Про це ІВ Четверта студія повідомила менеджер з комунікацій ДТЕК Добротвірська ТЕС Ірина Періг.

Новий електрофільтр встановили під час реконструкції енергоблоку №8 у 2014 р. Завдяки роботі електрофільтра концентрація викидів пилу у димових газах енергоблоку №8 скоротилася з 1300 мг/м3 до 50 мг/м3.

Щоб підвищити надійність роботи енергоблоку №8, а також покращити його техніко-економічні та екологічні показники, під час середнього ремонту замінили зношені елементи механізмів струшування осадних і коронуючих електродів на нові; замінили вал ізоляторів і опорно-прохідні ізолятори; відновили роботи системи золовидалення; відремонтували корпус електрофільтра та газоходів; перевірили і відновили працездатність схем керування агрегатами, механізмів струшування та сигналізації.

“За європейськими стандартами концентрація викидів пилу в атмосферне повітря після очистки димових газів за допомогою електрофільтра не повинна перевищувати 50 мг на м3. Планові ремонти газоочисних установок допомагають підтримувати обладнання в робочому стані та попереджати негативний вплив на навколишнє середовище», — каже начальник відділу екології ДТЕК Добротвірської ТЕС Денис Шмат.

«ДТЕК Енерго – надійна та відповідальна компанія. Саме тому, ми систематично реалізовуємо проєкти та виконуємо роботи, які знижують та попереджають негативний вплив на навколишнє середовище. Ремонт електрофільтра підвищив надійність роботи енергоблоку №8 та знизив викиди в навколишнє середовище. Таким чином ми дотримуємося європейських екологічних стандартів», – додає директор ДТЕК Добротвірської ТЕС Олег Таращук.

Задля зниження негативного впливу виробничої діяльності на навколишнє середовище, ДТЕК Енерго інвестує кошти в оновлення устаткування і модернізацію технологічних процесів. Загальні екологічні витрати компанії у 2018-2020 рр. склали 2,7 млрд грн. Також за аналогічний період компанією було сплаченого екологічного податку на суму майже 4,2 млрд грн, у тому числі відрахування в обласні бюджети – 1,1 млрд грн, міські бюджети – 917 млн грн, в держбюджети – 2,1 млн грн.

В цілому ТЕС ДТЕК Енерго, як відповідальної та надійної компанії, за останні 8 років скоротили викиди забруднюючих речовин на 58%. В останні 10 років інвестиції компанії в модернізацію і ремонти ТЕС склали понад 28 млрд грн. Так, з 23 реконструйованих енергоблоків в Україні, 21 – це енергоблок ТЕС ДТЕК Енерго, де був або побудований, або реконструйований електрофільтр.

На ДТЕК Добротвірській ТЕС відремонтували електрофільтр

Довідка

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії – 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

ДТЕК – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України. Наші підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і поставляють електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.

У Новій стратегії 2030 ДТЕК зобов’язався трансформувати бізнес в більш екологічний, ефективний і технологічний, керуючись принципами ESG. Стратегічна мета – досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року. Для цього створена краща експертиза в галузі, щоб впроваджувати інновації та нові технології, створювати нові напрямки бізнесу і реалізувати масштабну програму цифрової трансформації.

У ДТЕК працює 60 тисяч співробітників. Підприємства ДТЕК визнані кращими роботодавцями України за рейтингами міжнародної аудиторської компанії EY і ділових видань України.

У 2020 році капітальні вкладення ДТЕК склали 12 млрд грн, податкові відрахування – 21 млрд грн.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Коментарі

Позначки: ,