У Києві пасажири маршруток повинні показувати ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію

Новини 28 Жовтня, 2021 115

Фото: "УП"

У столиці посилюють карантин

У Києві з 1 листопада запроваджуються обмеження “червоної” зони адаптивного карантину. Заклади харчування, готелі, спортзали, ТРЦ дозволяється відвідувати лише с негативним ПЛР-тестом або СOVID-сертифікатами.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко, пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

За його словами, статистика захворюваності на коронавірус погіршується щодня.

“Збільшується кількість госпіталізованих, а також тих, хто потребує кисневої підтримки. Понад 6 тисяч ліжок підготовлені у лікарнях Києва, заповненість ліжок складає 63%”, — заявив Кличко.

Він додав, що рішення про віднесення міста приймає Державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, але міська влада в рамках своїх повноважень теж може посилювати карантинні обмеження.

“Ми звертаємось до Уряду ухвалити таке рішення, але столиця у рамках своїх повноважень запроваджує суворі обмеження, про які ми заявляли раніше”, — заявив Кличко.

З огляду на погіршення ситуації у столиці запроваджуються наступні карантинні правила. Від 1 листопада лише за наявності негативного ПЛР-тесту або СOVID-сертифікату можна буде відвідувати

заклади харчування,
готелі,
спортзали,
ТРЦ,
установи соціального захисту,
фітнес-центри,
ЦНАПи,
управління пенсійного фонду,
проводити масові заходи.
Кличко додав, що діти та підлітки відвідують ТРЦ, можуть робити це тільки з батьками які щеплені або мають негативний ПЛР-тест.

“Столичні школярі з понеділка за парти не повертаються. Після канікул, з 1 листопада, навчальний процес відновиться в дистанційному режимі. Це стосується всіх учнів: з першого до одинадцятого класу. В такому режимі школи працюватимуть до поліпшення епідеміологічної ситуації в місті. Це рішення місто ухвалило після консультацій з Міністерством освіти та Міністерством охорони здоров‘я”, — наголосив мер Києва.

Дитячі садочки у столиці продовжуватимуть роботу тільки за умови 100% вакцинації персоналу закладів.

“Громадський транспорт закривати ми не збираємося. Він працюватиме. Але їздити в ньому повинні пасажири, що мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевіряти ці документи будуть не на вході в транспорт. А вибірково – спеціальні групи правоохоронців”, – наголосив Віталій Кличко.

Коментарі

Позначки: ,