Слідами Зеленського: у Львові планують висадити 1476 дерев і 4101 кущ

Новини 06 Вересня, 2021 107

Фото: Варіанти

За словами заступниці міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, цієї осені у місті планують висадити понад 5,5 тис. зелених насаджень.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«Станом на сьогодні районні адміністрації спільно з управлінням екології провели інвентаризацію місць, де необхідно висадити дерева. Насамперед визначалась локація, сорти дерев, які необхідно висадити, а також ґрунт, тому що для кожного дерева необхідні відповідні умови, в тому числі природні. Тому спільно з управлінням екології та природних ресурсів ми визначали цього року, де потрібно висаджувати дерева, а також зробили фотофіксацію цих місць. Ми плануємо восени цього року висадити 1476 дерев і 4101 кущ. На загал це 5 тис. 577 зелених насаджень. Ці місця всі є узгоджені. Всі процедури райони провели або будуть проводити необхідні процедури, щоб закупити дерева.

Ми також проаналізували локації, де під час буревію через сильний вітер були повалені дерева, і де можна їх ще висадити. Таких локацій є 99. Ми там також плануємо висадити дерева», – розповіла Ірина Маруняк.

Також вона додала, що до закупівлі дерев долучаються й охочі мешканці та підприємці.

«Ми працюємо із суб’єктами підприємницької діяльності, з нашими мешканцями, щоб вони також були активними і також брали участь в озелененні нашого міста. Тому станом на зараз ми залучили підприємців, і вони згодні висадити 181 дерево. Ця робота далі проводиться головами районів спільно з мешканцями і суб’єктами підприємницької діяльності. Я думаю, що кількість дерев буде більша і кількість охочих також буде більша протягом осіннього періоду. Мене тішить, що наша громада доєднується до такої гарної нашої акції озеленення міста. Адже необхідно не лише зрізати аварійні дерева, а й на їх місце висаджувати інші – гарні, нових сортів, щоб вони були квітучі і збагачували наше місто киснем.

Якщо ми говоримо про те, на яку суму планують підприємці закупити дерева, то наразі це 483 тис. грн.

Загалом ми плануємо висадити восени, з врахуванням тих, які закупляють суб’єкти підприємницької діяльності і мешканці, 1756 дерев.

Також цього року навесні ми посадили 210 дерев. Тому, якщо говорити загалом скільки дерев ми плануємо висадити цього року, то це 1966. Але, я думаю, що ця цифра ще збільшиться, тому що ще до нас долучаються інші підприємці і люди, які мають бажання», – зазначила посадовиця.

Коментарі

Позначки: , , ,